Úterý 19. listopadu. Svátek má Alžběta.

Wüstenrot snižuje úrokové sazby u hypoték

25.02.2019 01:02 Tisková zpráva: Wüstenrot hypoteční banka

Wüstenrot hypoteční banka snižuje od 25. února úrokové sazby o dvě desetiny procentního bodu u hypoték s fixací úrokové sazby na 5 a 7 let. Zájemci o tříletou fixaci ušetří od dnešního dne desetinu procentního bodu. Zlevní tak všechny klíčové hypotéky v nabídce: Hypotéka pro vlastní bydlení, Hypotéka dopředu, Hypotéka Refin a Hypotéka na pronájem.

„Zpomalení růstu sazeb na mezibankovním trhu nám umožňuje vrátit úroky hlouběji pod tři procenta, tedy zhruba na úroveň z loňského listopadu,“ říká Marian Holub, produktový manažer pro hypotéky finanční skupiny Wüstenrot, a dodává: „V lednu bylo na trhu sjednáno nejméně úvěrů za posledních pět let, chceme proto všem zájemcům usnadnit cestu k pořízení vlastního bydlení.“

Výhodněji nyní získají klienti u Wüstenrotu finance jak na pořízení vlastního bydlení, tak na refinancování stávající hypotéky. Úvěry s tříletou fixací zlevňují o desetinu procentního bodu. Úrokové sazby na pět a sedm let dokonce o dvě desetiny procentního bodu. „Na splátce třímilionové hypotéky na 30 let tak klienti ušetří měsíčně více než tři sta korun,“ doplňuje Holub. Levněji vyjde také americká Hypotéka na cokoliv a Hypotéka na pronájem.

Kromě hypoték pro občany fyzické osoby snižuje Wüstenrot také úrokové sazby u úvěrů HypoRevit a TopRevit, které jsou určené pro bytová družstva a společenství vlastníků, a to až o dvě desetiny procentního bodu.

Nižší sazby a navíc bez poplatku

Hypotéky od Wüstenrotu se nyní opravdu vyplatí. Kromě nižších sazeb ušetří klienti také na poplatku za zpracování a poskytnutí úvěru. Pro všechny doby fixace úrokové sazby Wüstenrot odpustí do 31. 3. částku 2 400 Kč u Hypotéky pro vlastní bydlení, Hypotéky dopředu a Hypotéky na cokoliv.

Úrokové sazby platné od 25. 2. 2019

Hypotéka Pro vlastní bydlení/Hypotéka dopředu 0 – 80 % zástavní hodnoty nemovitosti (LTV) 80 – 90 % LTV
3letá úroková sazba od 2,88 % od 2,98 % 3,38 % 3,48 %
5letá úroková sazba od 2,88 % od 3,08 % 3,38 % 3,58 %
7letá úroková sazba od 3,08 % od 3,28 % 3,58 % 3,78 %

Hypotéka Refin 0 – 80 % zástavní hodnoty nemovitosti (LTV) 80 – 90 % LTV
3letá úroková sazba od 2,78 % od 2,88 % 3,28 % 3,38 %
5letá úroková sazba od 2,78 % od 2,98 % 3,28 % 3,48 %
7letá úroková sazba od 2,98 % od 3,18 % 3,48 % 3,68 %

Hypotéka na cokoliv 0 – 70 % zástavní hodnoty nemovitosti (LTV)
Minimální Garantovaná
3letá úroková sazba 4,73 % 4,73 % 5,13 % 5,33 %
5letá úroková sazba 4,73 % 4,93 % 5,13 % 5,33 %

Hypotéka na pronájem 0 – 70 % zástavní hodnoty nemovitosti (LTV)
Sazba od 25. 2. Sazba do 24. 2.
3letá úroková sazba 3,53 % 3,63 %
5letá úroková sazba 3,53 % 3,73 %

Poznámka: sazby platné při sjednání životního pojištění Allianz a minimální výši měsíčního pojistného 500 Kč