13. 06. 2019

Wüstenrot snižuje úrokové sazby u hypoték

Wüstenrot hypoteční banka snižuje od pondělí 17. června úrokové sazby o jednu desetinu procentního bodu u hypoték v pásmu 80 – 90 % zástavní hodnoty nemovitosti (LTV). Zlevnění se týká všech fixací u Hypotéky pro vlastní bydlení a Hypotéky Refin.

„Kvůli růstu cen nemovitostí je celá řada zájemců o hypotéku, kteří nemají dostatek vlastních zdrojů, minimálně 20 % z ceny nemovitosti. Proto jsme se rozhodli zlevnit úvěry pro pásmo 80 – 90 % LTV, abychom jim usnadnili cestu k vlastnímu bydlení,“ říká Marian Holub, produktový manažer pro hypotéky finanční skupiny Wüstenrot, a dodává: „Ačkoliv objem hypoték v tomto pásmu podléhá regulaci, máme dostatečný prostor poskytnout finance na nové bydlení i těmto klientům.“
Výhodněji tak od 17. června 2019 získají klienti až 90 % z ceny nemovitosti jak na pořízení nového bydlení, tak na refinancování stávající hypotéky. A to pro všechny doby fixace úrokové sazby. Výhodou hypoték Wüstenrot jsou stejné sazby pro fixace na tři, pět nebo sedm let. Každý klient si tak může vybrat dobu fixace podle svých představ. Konkrétní výši splátek hypotéky si může každý jednoduše spočítat v kalkulačce na webu Wüstenrotu.
Kromě nižších sazeb ušetří klienti také na poplatku za zpracování a poskytnutí úvěru. Pro všechny doby fixace úrokové sazby Wüstenrot odpustí do 30. června částku 2 400 korun u Hypotéky pro vlastní bydlení, Hypotéky dopředu a Hypotéky na cokoliv.
Úrokové sazby platné od 17. 6. 2019

Hypotéka Pro vlastní bydlení 80 – 90 % LTV
Sazba od 17. 6. Sazba do 16. 6.
1letá úroková sazba 4,58 % 4,68 %
2letá úroková sazba 4,58 % 4,68 %
3letá úroková sazba 3,18 % 3,28 %
5letá úroková sazba 3,18 % 3,28 %
7letá úroková sazba 3,18 % 3,28 %

Hypotéka Refin 80 – 90 % LTV
Sazba od 17. 6. Sazba do 16. 6.
3letá úroková sazba 3,08 % 3,18 %
5letá úroková sazba 3,08 % 3,18 %
7letá úroková sazba 3,08 % 3,18 %

Poznámka: sazby platné při sjednání životního pojištění Allianz a minimální výši měsíčního pojistného 500 Kč