Wüstenrot vylepšuje hypotéky na chaty a chalupy

Všichni zájemci o rekreační bydlení pořídí nyní u Wüstenrotu hypotéku na chaty a chalupy výhodněji. Pokud budou ručit pořizovaným rekreačním objektem, mohou nově získat až 90 % zástavní hodnoty nemovitosti (LTV). Dosud činila maximální hranice LTV 70 %. Klienti už nebudou potřebovat tak velkou část svých úspor nebo další zajištění a navíc ušetří na splátce a vybraných poplatcích.

„Vývoj cen rekreačních objektů v podstatě kopíruje vývoj cen bytů a rodinných domů. Chceme proto nabídnout všem zájemcům o pořízení chaty či chalupy pomoc při jejich pořízení,“ říká Marian Holub, produktový manažer hypoték Wüstenrot, a dodává: „S Hypotékou Wüstenrot jim stačí pouze 10 % z kupní ceny, o zbytek financí se postaráme my.“
Kromě nižšího nároku na vlastní úspory, ušetří klienti na splátce díky nedávnému snížení úrokových sazeb právě v pásmu 80 – 90 % LTV. Například hypotéku s tříletou fixací úrokové sazby lze u Wüstenrotu pořídit již za 2,64 % ročně.
Při financování nákupu rekreačního objektu, který zároveň bude sloužit k zajištění hypotéky, je jen potřeba myslet na to, že tato nemovitost musí splňovat standardní nároky na bydlení a musí být zapsána v katastru nemovitostí včetně evidenčního nebo popisného čísla. Bližší informace získají klienti u finančních poradců Wüstenrot.
Wüstenrot kromě snížení úrokových sazeb u vybraných hypoték nabízí ušetření nákladů na poplatku za zpracování a poskytnutí úvěru. Pro všechny doby fixace úrokové sazby Wüstenrot promine poplatek ve výši 2 400 Kč. Ani ti, kteří si vyberou Hypotéku Refin určenou na refinancování, nepřijdou zkrátka.
Pro ně má Wüstenrot připravenou zvýhodněnou cenu za interní odhad nemovitosti. Pokud nemá klient k dispozici původní ocenění svého bytu či domu, přijde jej pouze na 1 000 Kč. Standardní výše poplatku za interní ocenění bytové jednotky přitom činí 1 750 Kč, rodinný dům přijde na 2 400 Kč.

Vstoupit do diskuze 1 komentář