09. 06. 2016

Za 3,5 milionu korun si v Praze koupíte předraženou garsonku v centru či větší byt 3+kk „na devítce“

Cena je rozhodujícím kritériem pro všechny kupující. Nicméně velmi často se setkáváme s tím, že klienti mají nereálné představy o tom, co mohou za své peníze dostat. Je to logické, protože pro mnoho lidí jde o první takto velkou investici v životě. Abychom jim orientaci na trhu usnadnili, připravili jsme pro ně přehlednou infografiku, která jim dá základní představu o cenách v jednotlivých městských částech. Jednoduše tak zjistí, jak velký byt si za své peníze mohou dovolit,“ prohlásil Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice.

EKOSPOL při přípravě infografiky využil bohatou statistickou databázi, kterou má díky podrobnému monitoringu k dispozici. Pro porovnání zvolil částku 3,5 milionu korun, která je sice poněkud vyšší, ale stačí na pořízení kvalitního rodinného bydlení. Jen je potřeba vědět, v kterých lokalitách vybírat. K základní orientaci poslouží infografika od Ekospolu.

Není příliš překvapivé, že nejmenší byt si zájemce za připravených 3,5 milionu korun koupí v centrálních městských částech Praha 1 a 2, kde developeři nabízí velmi drahé bydlení, jehož přemrštěná cena často neodpovídá kvalitě ani lokalitě. „Pokud nové bydlení hledá dvojice, doporučil bych poohlédnout se raději po Praze 3, 5, 7 či 8, kde mohou za stejné peníze pořídit slušný byt 2+kk. Rodiny s dětmi by se měly zaměřit hlavně na Prahu 4, 9 a 10, přičemž právě na devítce seženou za 3,5 milionu korun vůbec největší byt se třemi pokoji,“ poznamenal analytik EKOSPOLU Matyáš Hančl.

Další zajímavé infografiky a statistiky z pražského rezidenčního trhu bude EKOSPOL pravidelně zveřejňovat každý týden na svém blogu Ekospol bloguje. Data vychází z cen bytů nabízených developery k prodeji na začátku června.

EKOSPOL jako dlouhodobý lídr bytové výstavby v České republice monitoruje a vyhodnocuje pražský developerský trh už více než 9 let, což je nejdéle ze všech subjektů na trhu. Po celou tuto dobu užívá stejnou metodiku, což zaručuje objektivní srovnání vývoje poptávky po novém bydlení v Praze. Pouze tato metodika, kterou při svých analýzách využívá také Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy, přináší nejúplnější přehled všech nových bytů nabízených developery v daném čase.

REKLAMA

EKOSPOL a.s. během loňského roku prodal 900 nových bytů, tržní podíl firmy tak činil 13 procent. Během 24 let na trhu EKOSPOL úspěšně dokončil 51 velkých developerských projektů pro 9000 spokojených zákazníků. Všechny své projekty financuje bez využití bankovních úvěrů. EKOSPOL staví a prodává byty s optimálním poměrem ceny a kvality. Jako jediný z velkých developerů má všechny byty vyprodány dlouho před dokončením. Společnost EKOSPOL je podle magazínu Construction & Investment Journal řazena mezi 50 největších developerů střední a východní Evropy. EKOSPOL sponzoruje ZOO Tábor. Ohrožené druhy zvířat tak podpoří každý, kdo si u EKOSPOLU koupí byt.

Tisková zpráva EKOSPOL

Vývoj Swiss Life Hypoindexu