Text: Jiří Havelka

18. 05. 2015

Zájem o pražské panelové byty během pěti let výrazně vzrostl, na dračku jdou ale hlavně sídlištní garáže

Největší zájem je ale o dražby garáží na pražských sídlištích.  Cena dosažená vydražením je u nich zhruba o 34 procent vyšší než ta, kterou stanovil znalecký posudek. A u jedné takové garáže ve Stodůlkách se během nedávné dražby vyšplhala tato cena z 210 000 až na 350 000 korun. „ Jedním z důvodů je to, že Pražané chtějí mít svá auta v bezpečí před zloději. Nebo si z garáže chtějí udělat malou provozovnu, která jim pak vydělává peníze. Dražby garáží jsou z pohledu licitátora plné napětí. „Zvláště když se licituje o poslední garáž, která se ten den draží, jde cena rychle nahoru,“ říká Libor Nevšímal, obchodní ředitel společnosti Naxos, která se zabývá hlavně prodejem velkých komerčních nemovitostí a kromě dalších připravuje dražby mrazíren v Hlinsku a Lázní Chrastava na Liberecku.

„Zájem o byty a garáže byl po celou dobu pěti let, ale v poslední době vzrostl mimo jiné v souvislosti s klesající mírou hypoték,“ dodává Libor Nevšímal.

Od roku 2010 Naxos již úspěšně vydražil desítky nemovitosti z fondu Pražského stavebního bytového družstva a desítky dalších bytů a garáží do dražeb připravuje. Licitovat se o ně bude také 20. května a 3. června v pražské aukční síni Sacre Coeur.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek