11. 05. 2015

Subjekty:
EKOSPOL

Zájemci o nové byty v Praze stále nejvíce preferují dispozici 2+kk, mezi prodanými byty zvyšují svůj podíl i garsonky

Byty 2+kk dominují pražskému trhu od doby, kdy se začala česká ekonomika zotavovat z následků ekonomické krize. „Během krize byl nejprodávanějším bytem 1+kk, teď je to 2+kk mezi 45 a 50 metry čtverečními. Zájem kupujících o konkrétní byt výrazně ovlivňuje jeho konečná cena a pochopitelně i jejich finanční možnosti. Je velký rozdíl mezi tím, co by si klienti přáli a na co opravdu mají. Každý by chtěl 3+kk, ale nakonec se musí spokojit s bytem 2+kk. Zájemců, kteří si mohou dovolit koupit například stometrový nový byt 3+kk, je totiž velmi málo,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je lídrem bytové výstavby v České republice

Prodejní rekord v EKOCITY Hostivař

EKOSPOL letos v dubnu otřásl bytovým trhem v Praze, když na něj uvedl svůj zbrusu nový projekt EKOCITY Hostivař. Díky optimalizaci na všech stupních výstavby včetně minimalizace zisku mohl EKOSPOL jít proti trendu trhu a ceny srazit. Například ceny bytů 1+kk+sk (1+kk s unikátním spacím koutem) startovaly na 990 tisících korunách, 2+kk na 1,55 milionu a 3+kk na 2,34 milionu korun. Jedinečná lokalita a bezkonkurenční ceny způsobily na trhu poprask – jen za první měsíc se v tomto projektu na rezervační smlouvy prodalo 180 bytů.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek