15. 05. 2019

Zaměstnanci plzeňské pobočky Providentu podporují Dětský domov Trnová

Již sedmým rokem podporují zaměstnanci plzeňské pobočky Providentu Dětský domov Trnová. Navštěvují jej dvakrát ročně, na jaře připravují pálení čarodějnic a na podzim se starají o rozlehlou zahradu. Návštěvy jsou spojené s pořádáním sbírek na věci, které dětem chybí, a předáním šeku. Letos se zaměstnanci složili na nový přebalovací pult na míru za 36 000 korun.

V Dětském domově Trnová vyrůstá 35 dětí ve věku od 3 do 6 let, které pochází ze sociálně rizikového prostředí. Jeho základním posláním je péče o děti s kombinovaným zdravotním, tělesným či mentálním handicapem. „Pravidelné návštěvy zaměstnanců Providentu jsou pro naše děti vítanou změnou. Hodně pro ně znamená, když jim někdo dospělý věnuje svou pozornost a hraje si s nimi. Díky pomoci Providentu jsme také v loňském roce pořídili pro děti na zahradu mlhoviště a letos přebalovací pult do koupelny,“ říká Helena Tichá, ředitelka Dětského domova Trnová.
Letos se složilo 72 zaměstnanců, kteří vybrali 23 000 korun. Provident poté částku dorovnal dalšími 15 000 korun a sbírka pokryla celou částku potřebnou na zakoupení přebalovacího pultu na míru. Provident podporuje tento dětský domov již sedmým rokem. „Na jaře vždy pořádáme akci pálení čarodějnic a na podzim se staráme o rozlehlou zahradu. Sekáme a hrabeme trávu, listí a prořezáváme křoviny. Po práci si s dětmi zahrajeme fotbal a opékáme buřty,“ říká Václav Jagulák, vedoucí plzeňské pobočky Providentu, který sbírku a dobrovolnické dny organizuje.
Tisková zpráva Provident

Vývoj Swiss Life Hypoindexu