28. 03. 2019

Zonky snižuje úrok u půjček na 2,99 %. ,,Měníme standardy přístupu k zákazníkovi, jde to levněji,” říká ředitel Novák.

Online služba Zonky půjčila od svého vzniku v roce 2015 už přes 6 miliard korun. Zákazníci si mohou půjčit 20 000 – 750 000 Kč až na 7 let. Nově se sazbou začínající na 2,99 % (RPSN 3,63 %). Zonky tak potvrzuje nejnižší sazbu půjčky na trhu.

,,Společnost Zonky vznikla proto, aby kultivovala trh úvěrů a investic. Vždy jsme nabízeli nejlevnější úvěr na trhu, a tak tomu bude i nadále. Půjdeme příkladem v tom, že lze nabízet půjčky s ještě nižším úrokem. Vždy samozřejmě s ohledem na kreditní riziko zákazníků, které je u nás na prvním místě,” komentuje ředitel služby Pavel Novák.
Snižovat úrokovou sazbu může služba díky technologiím. Zákazníci vyřídí půjčku kompletně online, a proto ušetří. Služba totiž neplatí náklady na pobočky a tisíce zaměstnanců, a tak je nepromítá do toho, kolik celkem zákazník přeplatí. Výsledkem jsou desítky tisíc zákazníků, kteří se rozhodli službu využít a neplatit nic navíc.
Nabídku půjčky může zákazník dostat už do dvou minut od podání poptávky po půjčce a do pěti minut může mít peníze na účtu. K vyřízení půjčky stačí mobil nebo počítač.
,,Fintech je mladé, ale dynamicky se rozvíjející odvětví. Přestože vzniklo teprve před několika lety, už nyní vidíme konkrétní příklady toho, jak usnadňuje a zlevňuje lidem život. Nové technologie ve financích se prosazují nejen u půjček, ale i v investicích, ve směně zahraničních měn, v platebním styku nebo pojišťovnictví, “ komentuje Dominik Stroukal, hlavní ekonom finanční skupiny Roklen.
Tisková zpráva Zonky

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek