Pátek 20. ledna. Svátek má Ilona.

Již třetí záložna nabízí plnohodnotné služby běžného platebního styku

22.04.2008 09:04 Tisková zpráva:

Minulý týden byl úspěšně ukončen pilotní provoz platebního styku, který potvrdil bezchybnou funkčnost systému ze strany WPB Capital. Ode dneška je služba plně dostupná našim klientům a nabízí plnohodnotný platební styk včetně trvalých příkazů, plateb SIPO a inkasa. Z ostatních záložen je na clearing napojeno FIO od ledna 2006 a družstvo Unibon od listopadu 2007.

Bohužel se WPB Capital musí potýkat s podobnými problémy jako například mBank při vstupu na český trh.

„Přestože v oficiálním číselníku identifikačních kódů bank vydaném ČNB figuruje WPB Capital od 1. dubna, některé banky nás stále ještě nezařadily do svých číselníků, což našim klientům někdy způsobuje potíže s platbami. Samozřejmě se snažíme v co nejkratší době tuto komplikaci vyřešit,“ uvedl Martin Kušmirek, obchodní ředitel WPB Capital.

Získání bankovního kódu 2050 je nejen výrazným úspěchem pro WPB Capital, ale hlavně otevírá možnost k dalšímu rozšiřování a zkvalitňování služeb. „V dohledné době chceme zavést phonebanking, internetbanking a další služby, které jsou v dnešní době standardem v bankovním sektoru. Naší doménou však i nadále zůstávají výhodné spořicí produkty, které lze založit a ovládat na dálku již nyní,“ doplňuje Kušmirek.