CENTRAL GROUP zahajuje výstavbu 208 nových bytů v Hloubětíně

10.01.2011 12:01 Tisková zpráva: CENTRAL GROUP

Celkové investiční náklady bytového projektu v lokalitě Nademlejnská v Praze 9 – Hloubětíně přesahují 400 milionů korun. Výstavbu bude CENTRAL GROUP financovat zcela z vlastních zdrojů bez využití bankovního úvěru. O tuto lokalitu je velký zájem – více než čtvrtina bytů a ateliérů byla prodána už před vlastním zahájením výstavby. Realizace bude dokončena v červenci 2012. Vybírat je možné z bytů a ateliérů o velikostech 1+kk až 5+kk s cenami již od 1,4 mil. Kč.

Generálním dodavatelem dvanáctipatrového bytového domu v lokalitě Nademlejnská bude společnost PRŮMSTAV – FCC. Ta v náročném tříkolovém výběrovém řízení předložila nejlepší cenovou nabídku. Tato stavební firma již pro CENTRAL GROUP úspěšně realizovala několik bytových projektů.

V poslední době se jedná o již druhé ukončené výběrové řízení na velký bytový projekt společnosti CENTRAL GROUP,říká předseda představenstva Dušan Kunovský. V prosinci minulého roku firma uzavřela smlouvu s dodavatelem 320 bytů na pražském Zličíně s celkovými investičními náklady téměř 600 milionů korun. „Také tuto stavbu financujeme sami bez využití bankovního úvěru,“ potvrzuje Kunovský.

Lokalita Nademlejnská leží v širším centru Prahy s výbornou dopravní dostupností do středu města. Stanice metra B Hloubětín je vzdálená jen několik minut chůze a k tramvajovým zastávkám to trvá jen minutu pěšky. Lokalita sousedí s lesoparkem, kde se nachází areál Kejřova mlýna, in-line dráhy a lezecká stěna. Přímo vedle objektu je vybudována nová cyklostezka, která spojuje východní okraj města s centrem Prahy.

Hloubětín má veškerou občanskou vybavenost – mateřskou, základní i střední školu, zdravotnická zařízení, supermarkety a sportovní a plavecký areál s přisolovanou vodou. Pro větší nákupy a zábavu jsou k dispozici nedaleké Centrum Černý Most, Nákupní Galerie Fénix a nově otevřená Galerie Harfa.

Ceny bytů a ateliérů v lokalitě Nademlejnská se pohybují v rozmezí od 1,4 do 6,6 milionů Kč. V přepočtu na čistou podlahovou plochu ceny vycházejí již od 30.900 Kč za metr čtvereční. Tyto ceny jsou ALL INCLUSIVE – zahrnují DPH, velmi vysoký standard provedení i rozšířené pojištění. Bez jakéhokoliv příplatku může klient vybírat z desítek typů velmi kvalitních koupelen. V ceně jsou také plovoucí podlahy, dveře s obložkovými zárubněmi a bezpečnostní vstupní dveře. Součástí bytů jsou i nejmodernější datové rozvody z optických vláken pro vysokorychlostní internet, rozšířené telefonní služby a digitální satelitní televizi. Většina bytů má své vlastní podzemní parkovací stání a úložný sklep.