ČMSS v první pololetí 2010 upevnila své vedoucí postavení na trhu

Ve stavebním spoření potvrdila ČMSS v prvním pololetí 2010 vedoucí pozici na trhu

V období od ledna do června 2010 uzavřela ČMSS celkem 150 726 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky. Celková cílová částka těchto smluv dosáhla hodnoty    66,7 miliardy korun (meziročně + 7,6 procenta). Průměrná cílová částka vzrostla o 8,5 procenta na konečných 442,5 tisíce koruny. Nejbližší konkurent v tomto ukazateli za ČMSS zaostává o 116,5 tisíce korun. „Po finanční krizi je stavební spoření i nadále atraktivním produktem, jehož prostřednictvím si lidé zajišťují do budoucna výhodné podmínky pro realizaci svých bytových potřeb,“ zdůraznil Manfred Koller.

Ve financování bydlení je ČMSS i nadále jednoznačným lídrem na českém trhu

Celkový objem úvěrů poskytnutých v prvním pololetí 2010 se blíží patnáctimiliardové hranici. Za šest měsíců tohoto roku poskytla ČMSS svým klientům na bytové potřeby 28 328 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření v celkovém objemu 14,5 miliardy korun. Výrazně tak překračuje své stanovené cíle a dále upevňuje své vedoucí postavení na trhu. Její tržní podíl v objemu poskytnutých úvěrů dosahuje hodnoty 46,8 procenta.

„Od roku 1993, kdy stavební spoření vstoupilo na český trh, si lidé přišli do Lišky za řešením svých záměrů v bydlení pro téměř 810 tisíc úvěrů v celkovém výši přesahující 230 miliard korun,“ poznamenal k úspěšným úvěrovým výsledkům Manfred Koller. Ve srovnání s konkurenčními stavebními spořitelnami i hypotečními bankami je ČMSS v České republice dlouhodobě největším poskytovatelem úvěrů na bydlení.

Bilanci úvěrů na bydlení, jejímž základem jsou překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření, navíc efektivně doplňují zprostředkované hypotéky a účelové spotřebitelské úvěry na bydlení.

Výborné výsledky si ČMSS připsala i v produktech doplňujících nabídku stavebního spoření a úvěrů na bydlení

Počet uzavřených smluv v tomto segmentu, zahrnující podílové fondy, penzijní připojištění, rizikové životní pojištění, hypotéku, spotřebitelské úvěry a základní bankovní produkty, překročil 61 tisíc. Klienti projevují v tomto roce zvlášť velký zájem o pojištění nesplacené části úvěru a ve stále větší míře i o pojištění spoření. „Velké úspěchy slavilo rizikové životní pojištění u našich klientů již v loňském roce, letos přitom evidujeme nárůst o 18,8 procenta,“ uvedl Manfred Koller. Oproti stejnému období loňského roku se podstatným způsobem zvedl zájem také o podílové fondy, jejichž prodej ČMSS zprostředkovává. Největší zájem byl o investice do zajištěných fondů, dluhopisového fondu a smíšených fondů. Objem těchto zprostředkovaných podílových fondů meziročně vzrostl o 276 procent.

Úspěch ČMSS se opírá o důsledné osobní finanční poradenství

Za odbytovým výkonem ČMSS stojí vedle atraktivní produktové nabídky a komplexního servisu vysoká kvalita a dostupnost finančního poradenství. Nejvýkonnější složkou odbytové sítě ČMSS tvoří jejích 2850 finančních poradců. Klientům poskytují poradenské služby ve čtyřech oblastech: financování bytových potřeb, zhodnocování úspor, zajištění na stáří a základní bankovní produkty.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu