CPI Group dokončila akvizici 14 obchodních areálů v Čechách a na Slovensku

28.04.2011 10:04 Tisková zpráva: CPI Group

Investorská a developerská skupina CPI dokončila akvizici 14 obchodních areálů v Čechách a na Slovensku. Balík retail parků zahrnuje Penny Markety a Family Centra o celkové ploše dosahující téměř 50 000 m2. Hodnota transakce představuje částku 1,6 miliardy korun (64 mil. EUR).

CPI Group koupila areály od rakouské developerské skupiny Real4You. Akvizice představuje nákup čtrnácti fungujících areálů a supermarketů a jeden projekt v přípravě ve slovenské Senici.

Maloobchod představuje dlouhodobě jedno z předních odvětví aktivit CPI a vévodil také akvizicím loňského roku, kdy skupina nakoupila nemovitosti, pozemky a budoucí developerské záměry v Česku a na Slovensku v objemu dosahujícím hodnoty 4 miliard korun. V hledáčku CPI Group zůstává retailový segment i nadále. Kromě nákupů připravuje CPI Group také vlastní výstavbu areálů např. v Berouně nebo Českém Krumlově, s jejichž dokončením se počítá v roce 2012.

Přehled koupených areálů:

Fungující areály

Family Centrum Trutnov

Family Centrum Náchod

Family Centrum Chrudim

Family Centrum Mělník

Family Centrum Komárno

Family Centrum Nitra

Family Centrum Piešťany

Family Centrum Dunajská Streda

Family Centrum Povážská Bystrica

Family Centrum Vranov nad Topl´ou