Prologis oznamuje 20% nárůst v nájemní aktivitě ve střední a východní Evropě

24.11.2011 01:11 Tisková zpráva: Česká spořitelna

Prologis, Inc., přední mezinárodní vlastník, poskytovatel a developer distribučních nemovitostí, dnes oznámil, že od 1. ledna do 30. září 2011 společnost pronajala více než 930 000 m2 prostor ve střední a východní Evropě – to představuje nárůst o cca 20 % v meziročním srovnání. Více než polovina všech uzavřených nájemních smluv byla v logistických parcích v Polsku.

Nové nájemní smlouvy představují více než 350 500 m2 – 10% zlepšení oproti stejnému období v roce 2010. Kromě toho byl zaznamenán 24% meziroční nárůst dosahující 585 000 m2 u prodloužených nájemních smluv.

Noví zákazníci v Polsku obsadili celkem 250 000 m2 moderních distribučních a kancelářských prostor. Kromě toho, prodloužené nájemní smlouvy představovaly přibližně 288 000 m2. Nové smlouvy a prodloužené nájemní smlouvy představují 6% růst nájemních aktivit Prologis v Polsku, a to v porovnání s prvními třemi čtvrtletími roku 2010.

Dohody podepsané v prvních třech čtvrtletích snížily míru neobsazenosti o více než 30 %. Obsazenost byla 89 % v zemích střední a východní Evropy a 87 % v Polsku k 30. září 2011.

Mezi hlavní nové nájemní smlouvy podepsané v prvních třech čtvrtletích roku 2011 ve střední a východní Evropě patří:

Prostor

12 740 m²

Raben

Prologis Park Chorzów

Mezi hlavní prodloužené nájemní smlouvy v prvních třech čtvrtletích roku 2011 ve střední a východní Evropě patří:

Prostor

17 430 m²

Elektronika

Prologis Park Galanta-Gan

"Jsem velmi spokojen s výsledky pronájmu za poslední tři čtvrtletí a jsme potěšeni nájemními aktivitami z nedávné doby," řekl Ben Bannatyne, výkonný ředitel Prologis pro střední a východní Evropu. "Pochopili jsme potřeby našich zákazníků a díky tomu jsme byli schopni vyhovět jim a nabídnout zařízení připravená k okamžitému nastěhování. Jsme také potěšeni činností na našich projektech, ať už nedávno dokončených, nebo těch, které v současné době probíhají, neboť využívají strategicky umístěné plochy, které ve střední a východní Evropě máme“.

Prologis je jedničkou na trhu logistických a distribučních center ve střední a východní Evropě. Nabízí více než 3,7 milionu m² prostor, které se nacházejí ve 41 distribučních parcích. Se svým portfoliem více než 2,1 milionu čtverečních metrů prostoru ve 107 budovách v rámci 25 distribučních parků je Prologis předním poskytovatelem skladových prostor v Polsku.