Raiffeisenbank a eBanka dokončí integraci 7. července, spojená banka chce pokračovat v další expanzi.

17.06.2008 04:06 Tisková zpráva:

Právní fúze Raiffeisenbank a eBanky skončí 7. července. Raiffeisenbank a eBanka budou
od tohoto data vystupovat pod společným názvem Raiffeisenbank a budou využívat jednotný bankovní kód 5500. Pobočky eBanky jsou postupně přeznačovány do barev Raiffeisenbank, přeměna by měla být dokončena do poloviny srpna. Spojená banka chce pokračovat v další expanzi, na kterou má od akcionářů k dispozici zdroje ve výši přes 70 miliard korun.

Integrační proces Raiffeisenbank a eBanky, který začal v létě 2006, bude zakončen 7. července. „K tomuto datu bude ukončena právní fúze obou bank, od 7. července budeme používat pouze název Raiffeisenbank, dojde rovněž k zániku bankovního kódu eBanky. Všechny účty klientů eBanky budou od 7. července využívat nový bankovní kód 5500,“ uvedl generální ředitel Raiffeisenbank Lubor Žalman. Právní subjekt eBanka, a.s. tedy k 7. červenci zanikne a veškeré jeho závazky přejdou na Raiffeisenbank.

Bankovní kód eBanky 2400 tedy k 7. červenci zaniká. Banka o tomto kroku již kromě svých klientů informovala i ostatní peněžní ústavy a zhruba tisícovku nebankovních institucí, jako jsou např. energetické společnosti, pojišťovny či mobilní operátoři. „Klientů z řad soukromých osob se tato změna nijak výrazně nedotkne, banka jim automaticky změní veškeré trvalé příkazy či inkasa. Nový kód tak budou muset pouze nahlásit svému zaměstnavateli, vše ostatní za ně vyřídíme,“ řekl generální ředitel eBanky Martin Kolouch.

Platby, které budou po 7. červenci zasílány na původní kód eBanky, budou automaticky přesměrovány na nové číslo účtu. „Toto přechodné období bude trvat půl roku,
tedy až do počátku roku 2009,“ vysvětlil Martin Kolouch.