Realitní skupina STING a Ostravská univerzita navázaly spolupráci

02.12.2011 01:12 Tisková zpráva: Realitní kanceláře STING, s. r. o.

V říjnu letošního roku začala na Ostravské univerzitě výuka volitelného předmětu Základy fungování trhu nemovitostí v ČR, kterou vede ředitel Realitní skupiny STING Mgr. Michal Pitucha. Čtyři čtyřhodinové přednášky jsou volitelným předmětem pro všechny studenty Ostravské univerzity. „Zapsalo se na čtyřicet studentů, což je dost vysoké číslo,“ řekl Michal Pitucha. Vedle něj přednášeli v rámci tohoto předmětu i vedoucí marketingového oddělení RK STING David Rewenda (o marketingu v realitách) a právník RK STING Michal Novák (právo v realitách).

K dohodě o spolupráci došlo už počátkem loňského roku. Michal Pitucha, který je absolventem Ostravské univerzity, diskutoval s vedoucím katedry RNDr. Petrem Rumpelem, Ph.D. o možnosti propojit vysoké školství s praxí v oboru realit. „Řekl jsem tenkrát, že cítím jako velký hendikep absenci studijního oboru „nemovitosti“ či „realitní makléř“ na české státní vysoké škole. V jiných státech toto možné je. A já bych byl rád, aby byl takový předmět akreditován i u nás. Tenkrát jsme si řekli, že rozjedeme pilotní projekt, jednosemestrální kurz a na jeho základě pak vyhodnotíme, zda budeme ve spolupráci pokračovat nebo ne. Pokud bude spolupráce trvat i nadále, budeme usilovat o to, aby byl tento obor v budoucnu akreditován. V tom případě bychom my, jako jedna z největších realitních společností v České republice, rádi tento projekt podporovali a byli jeho určitým garantem,“ řekl Michal Pitucha.

Studenty čeká ještě jedna čtyřhodinová přednáška, kterou opět povede Michal Pitucha. V zimním semestru pak studenti složí písemnou zkoušku, které ředitel RK STING vyhodnotí. Podle něj by byla ideální situace, kdyby do budoucna existovalo bakalářské či magisterské studium zaměřené na nemovitosti či dovednosti realitního makléře. Profesionalita je totiž to, co na našem realitním trhu chybí ze všeho nejvíce. „Byli bychom rádi, kdybychom se do budoucna mohli spolupodílet na tom, že budou vyrůstat vzdělaní lidé zaměření na tuto oblast,“ dodal Michal Pitucha.