Západní Město v pražských Stodůlkách ožívá

16.09.2010 12:09 Tisková zpráva: FINEP HOLDING

Do Západního Města, největšího developerského projektu po roce 1989, se stěhují první obyvatelé. Novou městskou část začala developerská společnost FINEP budovat v roce 2008. Po dvou letech získává Západní Město reálné obrysy.

Byla dokončena první etapa výstavby administrativních budov City West a zároveň i první část rezidenční výstavby, Britská čtvrť. Taktéž okolí prošlo zásadními změnami. Místo nevzhledné planiny a bahna jsou zde chodníky, stromy, květiny i dětské hřiště. Západní Město dostalo návdavkem také nový, moderní výstup z metra.

„Výstavba Západního Města výrazně přispívá k rozvoji celé lokality Prahy 13 a je zřejmé, že bydlení v této oblasti bude v budoucnosti nabývat stále vyšší hodnoty ,“ říká k projektu Západního Města Michal Kocián, předseda představenstva společnosti FINEP. „V případě Západního města tak máme možnost dokázat v plné šíři to, co vystihuje filozofii Finep na všech jejích projektech; bydlení v souvislostech, s občanskou vybaveností, dobrou dopravní obslužností a promyšleným veřejným prostorem. A právě d o budování veřejných prostranství budeme investovat i v dalších etapách rozvoje této lokality“.

Budování Západního Města začalo v roce 2008. V první fázi výstavby byla dosud postavena první etapa administrativních budov City West a rezidenční části, kde vznikla Britská čtvrť. Mezi nájemci atraktivních prostor City West je řada významných globálních firem, jakou například Siemens, Bayer, Okin nebo Interoute. Do své kanceláře v Západním Městě dojíždí denně přes 2000 lidí.

Britskou čtvrť tvoří bytové domy s celkem 298 byty od 1+kk až po 4+kk. Ve 245 bytech Britské čtvrti se zabydlují jejich noví majitelé.

V dalších krocích vznikne Rezidence City Bytová, Centrální náměstí a park s navazujícími relaxačními zónami. Přibližně za dva roky zde bude k dispozici 100 000m2 pronajímatelných ploch, 40 000 m2 bytových ploch a 75 000 m2 zeleně.

„Jsem rád, že FINEP přistoupil na požadavky města týkající se vybudování okolní infrastruktury a   vysázení zeleně. Místní obyvatelé díky tomu mají příjemnější život a zároveň zde vznikají nová pracovní místa ,“ uvádí David Vodrážka, starosta Prahy 13.

Západní Město již nyní spojuje výhody bydlení v klidové části města s výhodami života v centru metropole. Díky vlastní stanici metra trvá cesta na Václavské náměstí pouhých 20 minut. Kvalitu bydlení významně navyšuje také to, že směrem na jih a západ se Západní Město otevírá do volné přírody. Projekt tak splňuje všechny požadavky na kvalitní bydlení: je dobře dopravně dostupný, má výbornou občanskou vybavenost včetně široké sítě služeb a je zasazen do čistého prostředí v těsném sousedství přírody.