Libor Holub nastupuje do čela představenstva Volksbank CZ

28.04.2010 02:04 Tisková zpráva: Volksbank

V představenstvu Volksbank CZ dochází od května k několika změnám. Johann Lurf, současný předseda představenstva, přechází v rámci skupiny Volksbank International na stejnou pozici ve Volksbank Rumunsko. Jeho nástupcem se stane dosavadní člen představenstva Libor Holub. Na pozici nového člena představenstva byl nominován Andreas Vögerl, který po svém jmenování převezme odpovědnost za Retail, Sales Management a Marketing & Communication.

Johann Lurf , předseda představenstva Volksbank CZ, byl mateřskou společností Volksbank International pověřen, aby převzal vedení divize Volksbank v Rumunsku. „Tato změna potvrzuje výjimečné postavení Volksbank CZ v koncernu Volksbank International. Je vyjádřením důvěry ve stabilitu naší banky, její správné směřování a kvalitu všech zaměstnanců,“ komentuje svůj přestup Johann Lurf, a dodává: „Českou republiku mám moc rád a bude se mi těžko odcházet, ale jsem připraven přijmout nové úkoly a výzvy a předat své zkušenosti jiné bance skupiny. Všem moc děkuji za všechno, co jsem během čtrnácti let v této zemi zažil – klientům naší banky, zaměstnancům i přátelům.“

Na pozici předsedy představenstva nahradí Johanna Lurfa Libor Holub. Ve Volksbank CZ působí od roku 2005 jako finanční ředitel a do představenstva banky byl zvolen v listopadu roku 2008. Libor Holub bude nadále vykonávat funkci Chief Operations Officer a povede oblast finančního řízení a řízení a správu informačních a organizačních procesů banky. Nově ponese zodpovědnost za HR Management.

Andreas Vögerl bude po potvrzení jeho postu Českou národní bankou v nejbližší době jmenován na pozici člena představenstva. Doposud vedl ve Volksbank CZ odbor Sales Management a divizi Retail, pro úspěšné vedení celého rezortu má proto výborné předpoklady. V rámci rezortu převezme odpovědnost také za Marketing & Communication.

Sekce korporátního bankovnictví bude i nadále v kompetenci Franka Guthana, který je členem představenstva od března 2009. Ve Volksbank CZ odpovídá za oblasti zahrnující firemní klientelu, International Desk, financování nemovitostí, veřejný sektor, Treasury/Treasury Securities & Sales, Corporate Sales & Support Management.

P ředstavenstvo banky v květnu opustí Gernot Daumann, který odchází do jiné banky. Gernot Daumann byl jako člen představenstva zodpovědný za Risk Management. Jeho nástupce bude stanoven v nejbližší době.