Počet dlužníků v prodlení ve 3. čtvrtletní mírně rostl: v Mostě dluží 18 lidí ze sta, ve Žďáru nad Sázavou jen čtyři

20.10.2015 10:10 Tisková zpráva: SOLUS

„Růst počtu osob v prodlení je sice minimální, v jednotlivých krajích i v rámci celé ČR jde o setiny procenta. Přesto jde o zastavení pozitivního trendu, který pozorujeme od září loňského roku,“ uvádí Jan Stopka, tajemník sdružení SOLUS. Registr fyzických osob SOLUS sleduje pouze negativní informace o dluzích po splatnosti. Jeho unikátnost spočívá ve sběru informací o nesplácených závazcích nejen u bank a nebankovních finančních institucí, ale také od společností z oborů telekomunikací, distribuce energií a z dalších odvětví ekonomiky.

Díky informacím z více ekonomických sektorů obsahuje Registr fyzických osob podle propočtů sdružení SOLUS přibližně 52 % unikátních informací o dlužních, kteří v jiných registrech klientských informací zapsaní nejsou.

V okrese Most dluží 18 lidí ze sta

I nadále se rozevírají pomyslné nůžky mezi jednotlivými regiony České republiky. Rozdíly přitom nejsou jen mezi jednotlivými kraji ČR, ale také na úrovni okresů. Tradičně nejvíce potíží se splácením mají občané v okresech na severu ČR a v Moravskoslezském regionu. Více než 15 dospělých občanů ze sta má zápis v negativním registru SOLUS v okresech Louny, Teplice, Ústí nad Labem, Chomutov, Sokolov a Most.

clipboard0865

Občanům nabízí sdružení SOLUS moderní a efektivní způsob, jak mohou svou platební morálku pravidelně ověřovat – prostřednictvím služby SMS Výpis. Touto cestou získá občan informaci o existenci případných dluhů po splatnosti evidovaných sdružením SOLUS během několika vteřin. Při využití aplikace v chytrém telefonu stojí druhý a další dotaz jen 30 Kč.