Společnost Prologis oznamuje výsledky ve střední a východní Evropě za druhé čtvrtletí 2014

23.07.2014 11:07 Tisková zpráva:

Prologis, Inc (NYSE: PLD), globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, oznámil výsledky za druhé čtvrtletí roku 2014 ve střední a východní Evropě (SVE). (Tisková zpráva: Prologis)

Pronájmy

Ve druhém čtvrtletí pronajala společnost Prologis v SVE téměř 520 000 metrů čtverečních, což představuje 86procentní nárůst v porovnání se stejným obdobím v roce 2013. Uzavřené smlouvy v Polsku představovaly více než 57 procent všech nájemních smluv podepsaných v regionu.

Pronájmy zahrnují nově podepsané nájemní smlouvy na celkem 157 000 metrů čtverečních, obnovené nájemní smlouvy na celkem více než 274 000 metrů čtverečních a krátkodobé smlouvy.

Míra obsazenosti portfolia Prologis v regionu SVE byla na konci druhého čtvrtletí 90,1 procent.

Nejvýznamnější nájemní smlouvy:

clipboard0121

Výstavba a akvizice

Společnost také ve druhém čtvrtletí koupila logistický park R6, přejmenovaný na Prologis Park Prague Airport. Jedná se o pozemky o rozloze 33 hektarů nacházející se severozápadně od Prahy, pět minut jízdy od Letiště Václava Havla. Prologis v parku zahájil výstavbu spekulativní budovy o rozloze 30 000 metrů čtverečních.

Prologis měl ve druhém čtvrtletí ve výstavbě celkem sedm průmyslových budov o celkové rozloze více než 131 000 metrů čtverečních.

clipboard0122

„Nájemní aktivita se na trzích střední a východní Evropy zlepšuje, i když nerovnoměrně,“ řekl Ben Bannatyne, ředitel společnosti Prologis pro střední a východní Evropu, „na globálních trzích roste poptávka od zákazníků v lokalitách s nedostatkem vhodné nabídky a tržním nájemným, které ospravedlňuje novou výstavbu. Aktivita se částečně zvyšuje také proto, že plány na nové uspořádání dodavatelského řetězce, které byly v minulosti odkládány, jsou nyní opět aktuální.“

Prologis je díky svému aktivnímu působení v pěti zemích v regionu (Polsko, Česká republika, Maďarsko, Slovensko a Rumunsko) a portfoliu o celkové rozloze více než 3,7 milionu metrů čtverečních vedoucím provozovatelem distribučních nemovitostí ve střední a východní Evropě (k 30. červnu 2014).