IMMOFINANZ dovršuje akvizici přibližně šestadvacetiprocentního podílu v CA Immo

02.08.2016 01:08 Tisková zpráva:

Společnost IMMOFINANZ dokončila koupi 25,690.163 akcií na doručitele (což představuje podíl ve výši přibližně 26%) společnosti CA Immobilien Anlagen AG od kyperské společnosti Terim Limited a čtyři akcie CA Immo na jméno od rovněž kyperské společnosti O1 Group Limited. Transakce byla uzavřena dnes, tj. dne 2. srpna 2016. Kupní cena za celý balík akcií dosahuje přibližně 604 miliony eur. (Tisková zpráva: Immofinanz)

„Splnili jsme všechny předběžné podmínky v maximálně krátké době a získali potřebná povolení od antimonopolních úřadů šesti zemí. Akvizice vytváří základ pro fúzi těchto dvou společností do skupiny, která bude jedním z předních hráčů na evropském trhu nemovitostí. Jejich portfolia se výborně doplňují, díky čemuž očekáváme zásadní synergické efekty a zvýšenou atraktivitu takto vzniklé skupiny na kapitálovém trhu – a to vše hraje ve prospěch akcionářů obou společností,“ uvedl Oliver Schumy, výkonný ředitel (CEO) společnosti IMMOFINANZ.