RE/MAX varuje před falešným makléřem

08.11.2012 07:11 Tisková zpráva:

V Čechách se začal objevovat nový druh podvodných nabídek. Po nabídkách zprostředkování práce, snadných půjček nebo různého zboží jsou zneužívány nabídky pronájmů na realitních serverech.

Na realitních internetových serverech se začal objevovat inzerát s nabídkou pronájmu bytu na Vinohradech za velmi výhodnou cenu. Po odpovědi na uvedenou emailovou adresu se ozve člověk, který se vydává za makléře ze sítě RE/MAX podnikající ve Velké Británii. Společně s emailem je okamžitě zaslána i faktura a informace o tom, že je nutné zaplatit zálohu na byt prostřednictvím Western Union. Podle údajného makléře po zaplacení uvedené částky budou zaslány klíče od bytu a veškeré další údaje.

Společnost RE/MAX se od tohoto pokusu o podvod striktně distancuje. Klienti snadno poznají, že jde o falešného makléře, protože:
• makléř RE/MAX nikdy nežádá peníze předem
• komunikace s makléřem probíhá v českém jazyce, z oficiálních emailových adres jmeno.prijmeni@re-max.cz
• makléř vždy nejprve domluví osobní setkání s klientem a prohlídku nemovitosti
• složení depozita je možné až při podpisu nájemní smlouvy

Ve všech případech, které byly prozatím zaznamenány, se klienti obrátili na české zastoupení RE/MAX a na případ upozornili. Díky tomu nedošlo k žádné škodě. Protože se stejný scénář objevuje i v dalších státech nejen v Evropě, zabývá se vyšetřováním centrála RE/MAX ve Spojených státech.