08. 11. 2012

RE/MAX varuje před falešným makléřem

Na realitních internetových serverech se začal objevovat inzerát s nabídkou pronájmu bytu na Vinohradech za velmi výhodnou cenu. Po odpovědi na uvedenou emailovou adresu se ozve člověk, který se vydává za makléře ze sítě RE/MAX podnikající ve Velké Británii. Společně s emailem je okamžitě zaslána i faktura a informace o tom, že je nutné zaplatit zálohu na byt prostřednictvím Western Union. Podle údajného makléře po zaplacení uvedené částky budou zaslány klíče od bytu a veškeré další údaje.

Společnost RE/MAX se od tohoto pokusu o podvod striktně distancuje. Klienti snadno poznají, že jde o falešného makléře, protože:
• makléř RE/MAX nikdy nežádá peníze předem
• komunikace s makléřem probíhá v českém jazyce, z oficiálních emailových adres jmeno.prijmeni@re-max.cz
• makléř vždy nejprve domluví osobní setkání s klientem a prohlídku nemovitosti
• složení depozita je možné až při podpisu nájemní smlouvy

Ve všech případech, které byly prozatím zaznamenány, se klienti obrátili na české zastoupení RE/MAX a na případ upozornili. Díky tomu nedošlo k žádné škodě. Protože se stejný scénář objevuje i v dalších státech nejen v Evropě, zabývá se vyšetřováním centrála RE/MAX ve Spojených státech.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek