CENTRAL GROUP zvýšil zisk na 410 milionů Kč a do nabídky letos zařadí dalších 1115 nových bytů a domů

16.04.2012 04:04 Tisková zpráva: CENTRAL GROUP

CENTRAL GROUP dosáhl v minulém roce hrubého zisku kolem 410 milionů Kč. To je nárůst zhruba o 250 % oproti předchozímu roku. Jedná se o předběžné výsledky, přičemž definitivní čísla budou známa v červnu. V minulém roce firma dosáhla nejvyšších prodejů od rekordního předkrizového roku 2007. Celkem prodala 1216 nových bytů, domů a parcel. Veškerou svou výstavbu i akvizice nových pozemků financuje výhradně ze svých vlastních finančních zdrojů bez potřeby čerpání bankovních úvěrů. CENTRAL GROUP je největším rezidenčním developerem a investorem v České republice.

V průběhu letošního roku zařadí CENTRAL GROUP do prodeje dalších 1115 nových bytů a rodinných domů v osmi lokalitách v Praze. A to ve dvou vlnách – na začátku května a v polovině září. Kromě dalších etap stávajících lokalit bytů v Letňanech (247 bytů), Zličíně (115 bytů) a Pitkovicích (87 bytů) se v nabídce objeví zcela nové projekty v Horních Měcholupech (304 bytů v 1. etapě), v Kamýku (178 bytů v 1. etapě) a ve Vršovicích (146 bytů). Co se týká rodinných domů, do nabídky se v průběhu letošního roku dostane velká lokalita v pražských Pitkovicích (29 domů v 1. etapě) a také další malá etapa rodinných domů v Brandýse u Prahy (9 domů).

Současná složitá ekonomická situace s nejasnými vyhlídkami paradoxně prodeji nových bytů pomáhá. Lidé se začínají obávat o své úspory, přestávají věřit bankám a přemýšlí, jak své peníze bezpečně investovat. „V poslední době si stále více klientů kupuje novou nemovitost ne pro vlastní bydlení, ale jako bezpečnou investici svých úspor. A je to logická úvaha. Vždy v historii platilo, že v době velkých krizí bylo nejbezpečnější uložit své úspory do nemovitostí, případně do drahých kovů,“ hodnotí současnou situaci šéf CENTRAL GROUP Dušan Kunovský.

Tagy: byty domy