EUR 25.145

USD 23.453

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.145

USD 23.453

26. 09. 2017

0 komentářů

Subjekty:
Hypoteční banka

Hypoteční banka přispěla za první pololetí na SOS dětské vesničky částkou přesahující čtvrt milionu korun

 

Hypoteční banka, specialista na hypoteční úvěry, pomáhá ohroženým dětem vyrůstat v láskyplném prostředí i v roce 2017, kdy za první pololetí roku 2017 na konto organizace SOS dětské vesničky přispěla celkem 328 500 korunami. Za celou dobu spolupráce s SOS dětskými vesničkami tak celková částka zaslaná Hypoteční bankou na účet organizace překročila šest milionů korun.

Loading



 


Peníze od Hypoteční banky jsou určeny nejen na pomoc při údržbě vesniček a na jejich provoz, ale jsou za ně například také vybavovány rodinné domy pro nové pěstouny.
„Děti z SOS dětských vesniček se jen stěží obejdou bez vnější pomoci. I proto jsme rádi, že můžeme dlouhodobě přispívat organizaci, které právě těm nejmladším pomáhá překonávat těžkou životní situaci a vytváří jim domácí pohodu a rodinnou atmosféru. Pomáhat právě v oblasti bydlení dává naší práci hlubší smysl,“ říká Marie Mocková, tisková mluvčí a vedoucí marketingu Hypoteční banky.
Peněžitý příspěvek ve výši 20 korun za každou uzavřenou smlouvu o hypotečním úvěru posílá Hypoteční banka na konto SOS dětských vesniček již od roku 2001. Jen v loňském roce tyto příspěvky celkem představovaly částku přesahující půl milionu korun, za první pololetí toho letošního roku pak více než 300 000 korun. Hypoteční banka tak za 16 let spolupráce patří mezi dlouhodobé dárce SOS dětských vesniček.
Spolupráce se však neomezuje jen na finanční stránku. Kromě toho se Hypoteční banka snaží pomáhat i jinými způsoby: v rámci loňského výročí pomáhali zaměstnanci Hypoteční banky nejen zkrášlovat prostředí SOS dětských vesniček, ale jejich dětské obyvatele dokonce na jeden den nechali proměnit v jejich oblíbenou postavičku. Elegantní baletky, statečné rytíře nebo krásné princezny tak díky slavnému fotografovi Herbertu Slavíkovi zvěčnili do podoby krásných fotografií, které se pak vydražily v rámci on-line aukce. Díky tomuto projektu se tak podařilo pro SOS dětské vesničky získat dalších téměř 400 tisíc korun.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Češi odkládají nákup vlastního bydlení

Tři čtvrtiny Čechů zvažují, že kvůli současné ekonomické situaci odloží nákup vlastního bydlení. Více než polovina (57,1 %) přemýšlí kvůli vysokým cenám nemovitostí o přestěhování do levnější lokality. Útočiště by přitom hledali na vesnici. Čtyři z pěti respondentů věří, že je bydlení na vesnici dostupnější než to ve městě. Vyplývá to z průzkumu, který pro finanční […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

29. 03. 2023

Růst cen rezidenčních nemovitostí v ČR ve třetím čtvrtletí znovu lámal rekordy

Růst cen rezidenčních nemovitostí v České republice ve třetím kvartálu znovu překonával rekordy. Pozemky meziročně zdražily dokonce o 21,9 %, ukázal HB Index, což je největší nárůst v desetileté historii indexu. Rekordní kvartální nárůst o 5 % si připsal také bytový segment. Vysokou poptávku dále posilují obavy z inflace. Ta lidi motivuje investovat volné prostředky do nemovitostí s cílem uchránit […]

Text: redakce hypoindex.cz

23. 11. 2021


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *