28. 01. 2010

Subjekty:

MEXX Reality zahájily další vlnu expanze do regionů. První je Příbram

Společnost MEXX Reality, která na českém trhu působí přes 10 let, se letos zaměřila  na intenzivní expanzi do regionů. „V rámci rozrůstání společnosti budujeme síť obchodních míst po celé České republice. Realitní kanceláře pod naší hlavičkou by tak měly být ještě letos otevřeny ve všech krajských městech a následně ve městech s počtem obyvatel kolem 50 tisíc,“ nastiňuje vývoj společnosti MEXX Reality její generální ředitel Josef Šinágl. Pobočky budou nabízet kompletní realitní servis zahrnující poskytování právních či hypotečních služeb a nově také možnost prodeje nemovitostí formou elektronických aukcí. Regionální pobočky budou fungovat na principu franchisingu.

Majitelem příbramské pobočky je Jan Langhans, který bude rovněž působit jako regionální manažer značky MEXX Reality pro jižní část Středočeského kraje. Zároveň bude mít na starosti otevírání dalších pracovišť v tomto regionu. „V počátku bychom chtěli zařadit do stálé nabídky zhruba 100 až 150 nemovitostí, které budeme stále obměňovat a doplňovat,“ popisuje Langhans, který vidí velký potenciál v oživení příbramského realitního trhu.

„Ten největší boom prodeje bytů, které lidé koupili od města za minimální částky a pak je po roce s několikanásobným ziskem prodávali, je pryč. Nějakou dobu byl trh nasycen těmito nabídkami s velmi nadhodnocenými cenami a poměrně dlouho to fungovalo. Nakonec ale zájem o předražené byty, zvláště pak v panelových domech, které tvořily velkou část nabídky, opadl a lidé šli s cenami výrazně dolů. To samozřejmě nezanedbatelně zahýbalo trhem a finanční krize to jen podpořila. V tuto chvíli ale příbramský trh s realitami znovu ožívá,“ popisuje situaci na Příbramsku Langhans.

Z údajů společnosti MEXX Reality dále vyplývá, že v Příbrami je zájem hlavně o menší byty, tedy o garsoniéry až po 2+1, které jsou zajímavé i jako dlouhodobé a výhodné investice. Větší byty jsou sice v nabídce také, jejich prodej však trvá o něco déle. Poslední dobou ale začíná vzrůstat zájem o pozemky na výstavbu rodinných domů v okrajových částech Příbrami.

REKLAMA

Změna na Příbramsku nastala také v oblasti komerčních prostor. „Do vývoje tu výrazně zasáhla finanční krize. Řada provozoven v jejím důsledku ukončila činnost a uvolnilo se mnoho prostor. K dispozici jsou tak i lukrativní prostory, které se v dobách před krizí ani nestihly do veřejné nabídky dostat a byly hned pronajaty. Na druhou stranu obchodníci, kteří počáteční fázi krize zvládli, již teď hledají nové prostory pro expanzi,“ dodává Langhans.

Běžnou realitní činností se na Příbramsku zabývá řada kanceláří. Komplexní servis garantovaný zavedenou značkou však zájemcům o pronájem či prodej nemovitostí může všechna jednání výrazně ulehčit. „V současné době, kdy se v důsledku finanční krize například zpřísnila pravidla pro poskytování hypoték, je pro klienty pomoc či přímo  zprostředkování velmi přínosné a může jejich schválení urychlit,“ uzavírá Josef Šinágl z MEXX Reality.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu