Fincentrum roste v ČR i na Slovensku, zprostředkovalo v pololetí o 18 % více hypoték než vloni

18.08.2016 10:08 Tisková zpráva:

Podle dostupných statistik zůstává Fincentrum i v letošním roce jednoznačně největším zprostředkovatelem hypotečních úvěrů na česko-slovenském trhu. Řádově 2 500 poradců v obou zemích zprostředkovalo hypotéky v objemu překračujícím 18 miliard korun.

V České republice zvýšilo Fincentrum meziročně tržby o 3 % na 527 milionů korun. Objem zprostředkovaných hypoték v pololetí vzrostl o 13 %. Na Slovensku vzrostly tržby Fincentra meziročně o 12 % na 285 milionů korun, objem zprostředkovaných hypoték dosáhl 10,7 miliardy korun (meziročně + 23 %).

„Fincentrum je tradičně velmi silné v kvalitním poradenství spojeném s financováním nemovitostí. Růst objemu zprostředkovaných hypoték o 13 % v České republice a o 23 % na Slovensku znamená další upevnění velmi silné pozice Fincentra v oblasti zprostředkování úvěrů na bydlení v obou zemích,“ uvedl Petr Stuchlík, zakladatel a předseda představenstva společnosti Fincentrum.

Kromě růstu obratu v oblasti zprostředkovaných hypoték hodnotí Fincentrum pozitivně také rostoucí zájem klientů o zprostředkování smluv v oblasti investic do podílových fondů, které nabízejí vedle produktů se státní podporou výrazně zajímavější zhodnocení, než tradiční spoření v bankách.