Revoluční systém odměňování na českém realitním trhu

13.03.2012 11:03 Tisková zpráva: RE/MAX Czech Republic – Welcome Home s.r.o.

Dosavadní způsob odměňování v realitních kancelářích byl většinou založen na standardních modelech dělení provize mezi kancelář a makléře  typu 50/50. Tento model ale neumožňuje větší rozvoj a potlačuje podnikatelského ducha schopných makléřů.  Takový způsob odměňování je vlastně slabinou realitního trhu, protože neumožňuje dosahovat stále vyšší  kvality poskytovaných služeb. V síti RE/MAX proto nyní přišel čas na změnu, která umožní makléřům získat mnohem vyšší výdělky za kvalitní práci. Systém, na kterém RE/MAX vznikl a se kterým uspěl v USA a dalších zemích,  je právě systém podnikatelů, který nabízí 80% odměnu pro makléře!

Proto je nyní pro síť RE/MAX  postupné zavádění systému 80% provize velmi důležité a je spojeno s dalším zlepšováním podmínek pro rozvoj makléřů, ať už se bude jednat o to poskytnout makléřům to nejlepší pracovní zázemí a technologie, nebo školení a argumentaci, aby byli schopni získávat své klienty exkluzivně a poskytovali jim ty nejlepší služby. V konečném efektu ovšem z těchto změn musí profitovat hlavně zákazník, který získá ještě  kvalitnější služby s přidanou hodnotou. Podle provedených analýz, dosavadní systémy odměňování poskytují nižší motivaci a oproti tomu model  80%  systému provize přitahuje ty nejlepší, což  se samozřejmě odráží i na celkové zvyšující se kvalitě poskytovaných služeb.

David Krajný, prezident a CEO sítě RE/MAX  k tomu říká: „ Právě díky unikátnímu systému operování na trhu si může naše síť dovolit odměňovat makléře nejlépe na trhu. Chceme tento motivační systém  nabídnout všem, kteří mají chuť a vůli spolu s námi úspěšně podnikat. Nenabízíme zaměstnanecký, ale ověřený podnikatelský systém pro ty, kteří chtějí spolu s námi dále růst. “ a dodává „ v červnu letošního roku přivezeme do Prahy jednoho z největších světových koučů Toma Ferryho, v rámci jeho evropského turné Sales Power. Jeho vystoupení je strhující a přesvědčivé a rád bych na něj pozval všechny, kteří se chtějí o skutečném realitním byznysu dozvědět víc.“

Síť RE/MAX díky těmto změnám očekává v letošním roce větší příliv talentovaných a schopných lidí pro realitní branži a další zkvalitňování služeb.