EUR 25.005

USD 23.223

REPO sazba ČNB 5.25 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.005

USD 23.223

Text: Jiří Havelka

17. 10. 2016

0 komentářů

Paneláky jdou na dračku. Ceny vzrostly již o pětinu

 


 

Ceny bytů v panelácích stouply ve všech krajských městech i v celé Praze,“ potvrzuje Milan Roček, zakladatel portálu Cenovamapa.org. Portál ve spolupráci s poradenskou firmou Deloitte zpracovává informace o skutečných prodejních cenách na základě kupních smluv evidovaných v katastru nemovitostí.

„Ve všech lokalitách se ceny od svého propadu pomalu šplhají k původním hodnotám,“ uvedla k situaci v Praze mluvčí Hypoteční banky Marie Mocková. Na předkrizovou úroveň by se tak mohly ceny dostat během dvou až čtyř let.

Ceny panelových bytů jdou nahoru zejména kvůli nedostatku jakýchkoliv bytů na trhu. Tím se stírá rozdíl, který by měl být na trhu standardní − tedy nejlevnější panelové byty, pak cihlové a pak novostavby. Nedostatečná nabídka tyto rozdíly stírá, protože lidé jsou ochotni koupit takřka cokoliv,“ říká Dominik Ženatý, ředitel brněnské realitní kanceláře Century 21 Doma.
Zdroj : Aktuálně.cz

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%

5.57%
Historie vývoje

 


Související články

Začal lobbing za státem dotované hypotéky. Jak velká by to byla chyba?

Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů a dokonce […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

07. 05. 2024

Analýza: Poptávka po nových bytech v Praze prudce vzrostla

První čtvrtletí letošního roku přineslo další výrazné oživení poptávky na pražském trhu s novými byty. Prodalo se jich bezmála o čtvrtinu více než v předchozím čtvrtletí a téměř 2,5krát tolik, co ve stejném období loňského roku. Výrazný vliv měly především klesající úrokové sazby a zlepšení dostupnosti hypoték.

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

03. 05. 2024

Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku

Stagnace cen na českém realitním trhu, kterou jsme sledovali posledních 18 měsíců, je pravděpodobně ta tam. A tolik očekávané zlevňování nemovitostí už rozhodně nemá smysl vyhlížet. Ceny bytů se až na výjimky obrátily k růstu po celém Česku a výrazně zdražují i rodinné domy. I nadále však platí, že nemovitostí se k široké veřejnosti dostane výrazně méně […]

Text: redakce hypoindex.cz

Foto: Shutterstock

30. 04. 2024


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *