EUR 25.305

USD 23.413

REPO sazba ČNB 5.75 %

Inflace 2.0 %

EUR 25.305

USD 23.413

Text: Petr Zámečník

10. 11. 2008

0 komentářů

Vánoční nadílka stavebních spořitelen

 


 

Chystáte-li se spořit se stavebním spořením, nenaleznete žádné výrazné rozdíly mezi jednotlivými stavebními spořitelnami. Úrokové sazby spořících tarifů se pohybují od 2 % do 2,1 % a na ročním poplatku za vedení účtu zaplatíte od 250 Kč do 300 Kč. Státní příspěvek je pochopitelně u všech spořitelen stejný.

Nabídky stavebních spořitelen se více liší v úvěrové části – a to jak v případě řádného úvěru ze stavebního spoření, tak při čerpání překlenovacího úvěru. V obou případech mohou ale oslovit pouze zájemce o stavební spoření, kteří chtějí v brzké době řešit své bydlení prostřednictvím úvěru.

Konec roku je ale obdobím, kdy stavební spořitelny soupeří o klienty, kteří stavební spoření nemají, mají již téměř naspořenou cílovou částku a chtějí získat státní podporu. Ve snaze získat zájem klientů nabízejí nejrůznější slevy a dárky.

Raiffeisen stavební spořitelna

Raiffeisen stavební spořitelna přišla letos s vánočními slevami. Zatímco dosud stavební spořitelny nabízely buď slevu, nebo dárek zpravidla v podobě plyšové hračky, Raiffeisen stavební spořitelna připravila dárků a slev ve spolupráci se sesterskými společnostmi rovnou pět – a navíc věnuje za každou uzavřenou smlouvu nebo zvýšenou cílovou částku 50 Kč na charitu.

Mezi „dárky“ RSTS je cestovní pojištění v hodnotě 2 000 Kč, sleva na povinné ručení 500 až 10 000 Kč a věrnostní platební karta s vkladem 1 000 Kč. Klienti, kteří budou žádat o úvěr v prvním čtvrtletí příštího roku a mají smlouvy uzavřené do roku 2003, získají zdarma zpracování úvěrové dokumentace.

REKLAMA

Akce Raiffeisen stavební spořitelny je působivá pro klienty – a výhodná pro finanční skupinu. Klient získá určitý benefit, ale zároveň uzavře další obchod s některou ze společností patřících do rodiny Raiffeisen. „Dárky“ jsou navíc podmíněny uzavřením smlouvy s cílovou částkou minimálně 200 tis. Kč nebo navýšením cílové částky o alespoň 100 tis. Kč.

Stavební spořitelna České spořitelny

Stavební spořitelna České spořitelny ještě nepřišla s „vánoční“ akcí, nicméně její „podzimní“ akce trvají až do konce roku. První z nich začala již 1. září a SSČS v ní nabízí připsání zaplaceného poplatku za uzavření smlouvy (na účet stavebního spoření; peníze tak klient obdrží až po uplynutí vázací doby) – maximálně ale 1 500 Kč. Podmínkou je navíc, aby klient vložil na účet do konce roku alespoň 1 500 Kč. Ale pozor! Akce platí pouze pro prvních 100 000 klientů – a k 4. 11. jich již bylo téměř 62 tisíc.

Druhá akce SSČS započala o měsíc později a jejím cílem je podpořit navyšování cílových částek. Klienti mají možnost výrazně ušetřit – a to zejména na poplatku za změnu úrokové sazby. Bez této akce by klient za změnu úrokové sazby ze 3 %, resp. 4 % na aktuální 2 % z vkladu zaplatil 1/3, resp. 1/2 již obdržených úroků. Pokud navýší cílovou částku do 31. 12. 2008, není tento poplatek účtován a klient navíc získá nižší úrokovou sazbu z úvěru (4,75 % oproti 5,5 %, resp. 6 %) a zdarma vedení účtu v příštím roce, bude-li zůstatek na účtu alespoň 150 tis. Kč.

Českomoravská stavební spořitelna

Novorozenci, či přesněji jejich rodičové, mohou ušetřit až 3 tis. Kč na poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření u ČMSS. Podmínkou je uzavřít ji do konce roku a zároveň nejpozději v den prvních narozenin nemluvněte. Pokud bude věk 1 roku překročen, ale nový klient nedovrší 19. narozeniny, získá slevu 50 % z poplatku za uzavření smlouvy, nejvíce 1 500 Kč.

REKLAMA

ČMSS myslí i na starší klienty. Podmínkou ke slevě je ale buď uzavření prvotní smlouvy nebo obchodu i pro sesterský penzijní fond. Klient získá 50% slevu na poplatku, pokud zaplatí plný poplatek za uzavření smlouvy do 31. ledna 2009 a v rámci penzijního připojištění dva měsíční příspěvky do 28. února (v případě převodu 31. května) 2009.

V mimořádné nabídce ČMSS se objevuje také dárek – konkrétně hrnek. Kdyby si klient uzavíral smlouvu kvůli němu, jednalo by se nepochybně o nejdražší hrnek v domácnosti. Jako dárek navíc ale může potěšit. Dostanou ho klienti, kteří uzavřou smlouvu s cílovou částkou od 250 tis. Kč, o stejnou sumu cílovou částku navýší, uzavřou přes spořitelnu penzijní připojištění s měsíčním vkladem od 400 Kč nebo budou investovat do podílových fondů… a s dalšími doplňkovými službami ČMSS.

Wüstenrot – stavební spořitelna

Wüstenrot – stavební spořitelna ke konci roku neslaví Vánoce, ale 15. výročí zahájení obchodní činnosti. K tomuto jubileu připravila pro klienty, kteří uzavřou novou smlouvu do konce roku, 40% úrokové zvýhodnění. Připsáno bude na konci spoření v případě, že budou splněny podmínky přidělení cílové částky a nebude čerpán úvěr.

Modrá pyramida stavební spořitelna

Modrá pyramida vsadila na hmotný dárek. Osušku a tašku dostane každý, kdo uzavře smlouvu s cílovou částkou od 150 tis. Kč v termínu od 1. listopadu do vyčerpání zásob.

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu

6.34%

6.37%

6.27%

6.3%

6.32%

6.3%

6.24%

6.19%

6.1%

6.05%

6.01%

6.02%

5.96%

5.6%

5.62%
Historie vývoje



Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *