13. 05. 2008

AXA získala povolení k poskytování neživotního pojištění

AXA při svém vstupu na český trh v březnu 2007 jasně deklarovala, že vedle již zavedených a úspěšných produktů životního pojištění a penzijního připojištění chce využít své zkušenosti z oblasti neživotního pojištění a etablovat se na českém pojistném trhu i v tomto segmentu, “ řekl Dušan Doliak, generální ředitel finanční skupiny AXA pro ČR a SR. „ Získání povolení od ČNB je dalším milníkem na naší cestě k poskytování produktů neživotního pojištění. Na jejich vývoji jsme již několik měsíců intenzivně pracovali a klientům je začneme v širším měřítku nabízet v nejbližší době, “ doplnil Dušan Doliak.

AXA v oblasti neživotního pojištění postupně uvede na trh pojištění automobilů, domácností a odpovědnosti za škodu. AXA chce svým klientům nabídnout co nejkvalitnější služby a zároveň se odlišit od konkurence. Například pojištění automobilů u AXA pojišťovny se bude odvíjet nikoliv od – na trhu běžného – obsahu motorů, ale podle výkonu automobilu.

AXA také v rámci sjednaného pojištění nabídne nadstandardní služby. Svým klientům bude nabízet takzvaný okamžitý servis. Ten zahrnuje nejen okamžitou pomoc v případě nastalé pojistné události, ale i asistenci po celou dobu trvání pojištění, tedy i v okamžiku, kdy klientovi žádná pojistná událost nenastala.