04. 06. 2009

Česká pojišťovna má novinku pro lidi s hypotékou, kteří přijdou o práci

Pojištění schopnosti splácet úvěr z hypotéky nebo stavebního spoření se vztahuje jak na osoby samostatně výdělečně činné, tak na zaměstnance, kteří kvůli propuštění z práce, vážným zdravotním důvodům nebo insolvenci přestanou mít pravidelný příjem,“ vysvětluje vedoucí oddělení produktového managementu ČP ZDRAVÍ Martin Stehlík. Česká pojišťovna za ně bude v případě pojistné události po dobu dvanácti měsíců platit  splátky úvěru, takže tím nijak neutrpí jejich platební morálka ani životní úroveň.

Pojištění České pojišťovny k úvěrům na bydlení, které poprvé začíná nabízet developerská společnost Neocity Hights s projektem projektu Neo Zlicin 2. etapa, získají automaticky ke smlouvě všichni její klienti a garantuje jim klidné spaní během následujících až dvou let.

Česká pojišťovna už začátkem letošního března začala nabízet jako první v zemi tzv. pojištění pravidelných výdajů (složenek), při jehož sjednání je pak ztráta zaměstnání považována za pojistnou událost, stejně jako pracovní neschopnost, kterou zapříčiní nemoc nebo úraz. ČP lidem s tímto pojištěním zaplatí výdaje na nájem či podnájem, odběr elektřiny, plynu a vody, školné na různé typy škol a podobně.