25. 05. 2009

Česká pojišťovna po vichřicích očekává přes dva tisíce škod za desítky milionů korun

Nejčastěji se ČP ozývali klienti z Moravskoslezského kraje, odkud je zhruba polovina všech hlášení. Naprostá většina vzniklých škod se nachází na severu území regionu v okresech Karviná – zatím hlášeno 130 pojistných událostí, Frýdek-Místek – 64, Ostrava – 42,  Opava – 38.

Nejčastěji oznamovali klienti ČP zničenou krytinu střech i nosních střešních konstrukcí, rozbitá okna, zničení nebo poškození elektrospotřebičů bleskem, lokální zatopení sklepů a poškození vozidel krupobitím. Mobilní technici ČP jsou již v terénu a dokumentují škody, které v některých případech i u rodinných domů dosahují až statisícových částek.

V jiných částech republiky není podle ČP situace tak kritická, ve středních Čechách se očekává zhruba kolem 20 hlášení za jednotlivé okresy, výjimkou je okres Mladá Boleslav s více než 50 událostmi. Na západě, jihu i severu Čech předpokládají likvidátoři České pojišťovny kolem stovky škod, stejně tak tomu bude i v hlavním městě. Více postiženou oblastí jsou ještě ve východních Čechách okresy Jičín se 66 škodami a Rychnov nad Kněžnou se 33 pojistnými událostmi.