08. 04. 2010

Česká spořitelna přináší jarní zlevnění hypoték

„Zvýhodněním hypoték chceme dát další impuls k oživení zájmu o hypotéky. Ideální hypotéka poskytuje klientovi nejen výhodnou sazbu v daném okamžiku, ale také vysokou míru jistoty do budoucna. Jistotu při splácení klient získá, pokud si sjedná pojištění schopnosti splácet. Další snížení sazby klientovi zajistí garance úrokové sazby v průběhu celého splácení hypotéky, tedy nejen u první fixace – takovou garanci klient dostane, pokud zvolí Ideální hypotéku s úrokovým zvýhodněním,“ uvedl Tomáš Halla, ředitel odboru úvěry na bydlení a podnikání České spořitelny.

Na snížení úrokové sazby dosáhne každý žadatel o úvěr. Nejnižší sazbu lze získat s Ideální hypotékou s úrokovou bonifikací. Ta klientům přináší, vedle současného akčního snížení úroku,  standardní slevu z úrokové sazby ve výši  1 % po celou dobu splácení u poloviny z výše úvěru,  a to u pětileté fixace úrokové sazby, minimálně dvacetileté splatnosti úvěru a při sjednání pojištění schopnosti splácet. Klient může po skončení fixace úrokové sazby předčasně uhradit až 20 % ze zbývající výše hypotéky. Sjednání hypotéky je zdarma, klient navíc automaticky získá on-line ocenění nemovitosti přímo v pobočce a může čerpat úvěr až 3 měsíce od podpisku smlouvy. K dispozici jsou klientovi i další služby podle vlastního výběru – např. možnost odložit si nebo pozastavit splátky, čerpat část prostředků jednoduše na základě čestného prohlášení, zrychleně čerpat prostředků, aj. Právě Ideální hypotéka s úrokovým zvýhodněním, kterou banka představila loni na podzim, je mezi klienty nejoblíbenější –  volí ji přes polovinu zájemců o novou hypotéku.

Celkový objem hypotečního portfolia České spořitelny činil k 31. prosinci 2009 117,8 mld. Kč, což je o 1,4 % více než v roce 2008.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu