Středa 26. července. Svátek má Anna.

Česká spořitelna rozšiřuje nabídku u hypoték o proměnnou sazbu, v prosinci se tato sazba pohybuje kolem 2,5 %

21.12.2011 02:12 Tisková zpráva: Česká spořitelna

Zavedením proměnné úrokové sazby u hypoték reagujeme na poptávku ze strany klientů, kteří umí dobře řídit své finance, mají určité rezervy v rodinném rozpočtu a počítají s tím, že splátka hypotéky může být každý měsíc jiná,“ uvedla Veronika Jančová, ředitelka odboru úvěry na bydlení a podnikání České spořitelny. „Velkou výhodou proměnné sazby je úspora na celkově zaplacených úrocích a díky degresivnímu splácení také postupné snižování splátky hypotéky v jejím průběhu. Navíc klienti mají možnost změnit typ splácení – mohou kdykoli přestoupit z proměnné sazby na fixní sazbu, a to jednou v průběhu splácení,“ vysvětlila Veronika Jančová.

Česká spořitelna poskytla občanům za 11 měsíců letošního roku 15 775 nových hypoték v celkovém objemu 24,7 mld. Kč. Oproti stejnému období minulého roku se počet i objem hypoték více než zdvojnásobil, počet vzrostl o 114 % a objem o 116 %.