Středa 18. října. Svátek má Lukáš.

Česká spořitelna vydává novou emisi hypotečních zástavních listů v objemu 4 mld. Kč

22.04.2011 11:04 Tisková zpráva:

Česká spořitelna vydává novou emisi hypotečních zástavních listů s následujícími parametry:

Emitent:                                   Česká spořitelna (A1/A rating Moody’s/S&P’s)

Celkový objem:                         4 000 000 000 Kč

Jmenovitá hodnota:                    10 000 Kč

Úroková sazba:                         0,30% p.a., výplata jednou ročně zpětně k 22. dubnu

Datum emise:                           22. dubna 2011

Splatnost:                                 22. dubna 2015

Administrátor:                           Česká spořitelna

Kotace:                                    Hypoteční zástavní listy nebudou obchodovány na žádném regulovaném trhu

ISIN:                                        CZ0002002306

Hypoteční zástavní listy jsou určeny k prodeji drobným investorům. Zájemci je mohou nakoupit ve vybraných pobočkách České spořitelny od 26. dubna 2011. Nejmenším množstvím nakupovaných hypotečních zástavních listů jsou 3 kusy. Aktuální seznam poboček, které nabízejí hypoteční zástavní listy, a další informace o emisi i podmínkách distribuce jsou k dispozici na internetových stránkách www.csas.cz  a bezplatné informační telefonní lince České spořitelny 800 207 207. Investování je velmi jednoduché, protože klient nepotřebuje účet v Centrálním depozitáři cenných papírů.

Základní prospekt dluhopisového programu v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 75 mld. Kč, s dobou trvání programu 10 let a splatností kterékoli emise v rámci programu maximálně 30 let, který obsahuje společné emisní podmínky všech dluhopisů v jeho rámci vydávaných, byl uveřejněn na internetových stránkách České spořitelny www.csas.cz. Na webových stránkách České spořitelny www.csas.cz lze také najít emisní dodatek dluhopisů, který obsahuje doplněk dluhopisového programu a další informace ohledně emise hypotečních zástavních listů.