04. 06. 2015

Colliers International mění strukturu a stává se nezávislou společností

Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) a FirstService Corporation (Nasdaq:FSV) (TSX:FSV) oznámily dokončení procesu rozdělení na dvě na sobě nezávislé veřejně obchodované společnosti Colliers International Group Inc. („Colliers“) a novou FirstService Corporation („FirstService“). Obchodování s akciemi společnosti Colliers na burzách NASDAQ Stock Market („NASDAQ“) pod symbolem CIGI a na Toronto Stock Exchange („TSX“) pod symbolem CIG začalo 2. června letošního roku. Rozdělení obou společností z Colliers dělá jednoho z předních světových veřejně obchodovaných globálních poskytovatelů komerčních realitních služeb.

„Rozdělení je zlomovou a velice pečlivě zváženou součástí naší růstové strategie, která má za cíl posílit naši pozici mezi investory a klienty a dále urychlit rozvoj společnosti Colliers na klíčových trzích a servisních místech po celém světě,“ řekl Jay Hennick, výkonný předseda a největší akcionář společnosti Colliers a dodal: „Colliers jako součást FirstService prosperovala. Její tržby vzrostly z přibližně 200 milionů dolarů v roce 2004 na 1,6 miliardy dolarů v roce 2014, a to zejména díky výjimečnému manažerskému týmu, důkladně provedené strategii růstu a disciplinovanému přístupu k vytváření hodnot pro akcionáře. Dodatečná viditelnost a flexibilita, které s rozdělením přichází, dále upevní pověst Colliers jako jedné z předních poradenských společností mezi klienty napříč širokým spektrem nemovitostí a služeb na globálním trhu s komerčními nemovitostmi.“

Tento krok umožňuje společnosti Colliers větší flexibilitu pro sledování širší škály růstových příležitostí, včetně akvizic a diverzifikace služeb, to vše s cílem posílit globální klientský servis a hodnotu pro akcionáře. Jako jeden z nejrychleji rostoucích globálních poskytovatelů komerčních realitních služeb posledního desetiletí bude mít nově Colliers cílenou kapitálovou strukturu s významným vnitřním vlastnictvím. To z ní udělá silného hráče na trhu komerčních realitních služeb, kterou lze snadno pochopit, vyhodnotit a porovnat s konkurenty na kapitálovém trhu.

„Naším úkolem bylo vytvořit z Colliers globální firmu, která co nejlépe slouží aktuálním potřebám realitních klientů,“ řekl Doug Frye, prezident a generální ředitel Colliers International a dodal: „Abychom úspěšně podpořili další fázi této mise, budeme pokračovat v posilování naší globální pozice a hledat nové možnosti k diverzifikaci našich příjmů při současném zlepšování výkonu našich výjimečných služeb. Konsolidace je realita na poli komerčních nemovitostí a Colliers bude v dlouhodobém horizontu i nadále vystupovat jako průkopník, stavět na osvědčeném růstu, silné rozvaze a soustředit se na budování podnikání dynamického globálního poskytovatele komerčních realitních služeb ve prospěch klientů, profesionálních poradců a akcionářů.“

Akcionáři společnosti budou těžit ze silného vnitřního vlastnictví a kontinuity managementu, na které byli doposud zvyklí. Největší akcionář Jay Hennick zůstane i nadále výkonným předsedou, zatímco John Friedrichsen se stane finančním ředitelem společnosti a Elias Mulamoottil bude působit jako globální ředitel fúzí a akvizic. Doug Frye, prezident a generální ředitel Colliers zůstává na své pozici, ve které působí 13 let a Dylan Taylor bude dohlížet na výkonný tým a bude mít na starosti operace společnosti Colliers.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek