07. 12. 2010

Subjekty:
CPI Group

CPI City Center v Ústí nad Labem čeká kolaudace

Výstavba komplexu byla zahájena v květnu 2009 a práce postupovaly podle plánu. „Od začátku prosince se rozběhl proces komplexních zkoušek celého objektu, který předchází kolaudaci stanovené na polovinu prosince. V následujících týdnech budou probíhat práce především na interiérovém vybavení a na venkovních úpravách,“ potvrdil projektový manažer CPI Group Pavel Fischer.

Komplex ožije už koncem ledna 2011, kdy se pro veřejnost otevře supermarket TESCO Expres s prodejní plochou 560 m2. Nabídku supermarketu doplní sortiment dalších obchodů a služeb v přízemí objektu, na které navážou tři patra kanceláří s celkovou pronajímatelnou plochou 5 700 m2. Výraznou dominantu rohu ulice Masaryková a Špitálského náměstí tvoří čtyřhvězdičkový Clarion Congress Hotel Prague s 83 pokoji, kongresovým centrem s kapacitou 280 delegátů a restaurací pro širokou veřejnost, který své první hosty přivítá v dubnu 2010.

Obě budovy propojují podzemní garáže se 160 parkovacími stáními a vnitřní náměstí. Komplex navazuje na moderní zástavbu v okolí a díky systému podchodů zachovává vzdušnost. Dobrá je také dopravní obslužnost objektu linkami MHD se zastávkou přímo u hotelové budovy. Chodci mohou komplexem procházet přes vnitřní náměstí.

Generálním dodavatelem stavby, s celkovou investicí přesahující 700 milionů korun, je jihlavská firma PSJ, a.s.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek