08. 02. 2012

ČS nemovitostní fond obdržel ocenění Investice roku 2011

ČS nemovitostní fond spravovaný investiční společností REICO České spořitelny obdržel v prestižní analýze českého investičního trhu ocenění Investice roku 2011 v kategorii Smíšený fond. Vedle smíšených fondů jsou v této kategorii podle metodiky společnosti Fincentrum zařazeny rovněž nemovitostní fondy, fondy fondů (nespadající do kategorie akciových fondů) a ostatní fondy (např. komoditní fondy). V analýze, kterou každoročně vyhlašuje společnost Fincentrum ve spolupráci s webovým portálem Investujeme.cz a společností PwC Česká republika, jsou hodnoceny fondy pro drobné investory a jejich srovnání je založeno na poměru čistého výnosu a rizika investice do fondu.

Získaného ocenění si velice vážíme a pevně doufáme, že přispěje ke zvýšení zájmu o nemovitostní třídu aktiv mezi českými investory, jak je tomu na vyspělých investičních trzích v západní Evropě a severní Americe. Věříme, že ČS nemovitostní fond bude i v následujících letech přinášet nadprůměrný výnos k poměru rizika investice a že bude zejména v dlouhodobém horizontu patřit mezi nejatraktivnější aktiva v portfoliu investorů,“ řekl Martin Skalický, investiční ředitel REICO České spořitelny.

ČS nemovitostní fond dosáhl v roce 2011 zhodnocení 3,6 %. Hlavním zdrojem výnosů fondu jsou příjmy z pronájmu budov, které v loňském roce přesáhly 180 mil. Kč. V současné době má ČS nemovitostní fond ve svém portfoliu sedm velmi kvalitních komerčních nemovitostí v České republice a na Slovensku a je největším a nejstarším otevřeným nemovitostním fondem u nás. Správcem fondu je investiční společnost REICO České spořitelny, která je součástí Erste Group, jednoho z předních poskytovatelů finančních služeb ve střední a východní Evropě.