09. 04. 2009

CzechInvest partnerem fóra Future Cities při veletrhu Urbis Invest

Veletrh Urbis Invest představuje největší příležitost pro setkání investorů, developerů a zástupců samospráv v České republice. Agentura CzechInvest se ho účastní pravidelně. Nemůžeme chybět ani letos,“ říká Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest.

CzechInvest v rámci veletrhu také v úterý 21. dubna pořádá setkání významných investorů, představitelů Jihomoravského kraje a zástupců agentury na akci jménem Snídaně s AfterCare – tedy na setkání s oddělením agentury CzechInvest, jež se stará o společnosti, které už u nás podnikají. Hlavním tématem pro seminář jsou dopady globálního zpomalení ekonomiky na společnosti působící na jižní Moravě a způsoby, jakými může stát soukromým společnostem pomoct. Obdobné setkání CzechInvest postupně pořádá i v dalších krajích ČR.

Kromě zmiňované snídaně s investory CzechInvest na úterý 21. dubna naplánoval také setkání se zástupci nejvýznamnějších průmyslových realitních developerů v České republice. Agentura na něm bude prezentovat nové možnosti spolupráce s developery s ohledem na investory, které CzechInvest pro Českou republiku získává.

Ve čtvrtek 23. dubna se na stánku agentury CzechInvest koná prezentace na téma komerčních nemovitostí a územního plánování. Představení problematiky má na starosti Milan Fritz z advokátní kanceláře Dáňa, Pergl & Partners.

V České republice výborně funguje trh s nemovitostmi v průmyslových zónách. To samé se ovšem nedá říct o kancelářských prostorech. Tam investoři stále musejí měnit své plány kvůli tomu, že v regionu, který jinak perfektně odpovídá jejich představám o kvalifikaci potenciálních zaměstnanců, prostě nenajdou vhodné prostory. Zvlášť se to týká měst jako Hradec Králové nebo Ústí nad Labem. Ale i dalších. A i to bude tématem naší prezentace na Urbis Investu,“ vypočítává Milan Kratina, vedoucí oddělení umístění investorů agentury CzechInvest.