Denní centrum péče o předškolní děti PampeLiška v Praze na Vinici pořádá den otevřených dveří

ČMSS je jednou z prvních společností v České republice, které svým zaměstnancům denní péči o předškolní děti nabízejí. PampeLiška poskytuje společenské zázemí, zábavu a podmínky osobnostního rozvoje až třiceti dětem od dvou do sedmi let. Domovské podmínky nachází v budově v těsném sousedství s ústředím ČMSS (Praha 10-Vinice, Vinohradská 3218/169), neboť posláním centra je zejména péče o děti zaměstnanců.

Volná kapacita centra je k dispozici i pro děti rodičů, jež v ČMSS nepracují. Každý sudý čtvrtek odpoledne v měsíci mohou rodiče z řad zájemců hodinu až dvě nezávazně sledovat, jak by se jejich dětem v této školičce líbilo.

Provoz zahájila PampeLiška v pondělí 2. listopadu 2009 a od prvního měsíce se v ní ustálil týdenní program, v jehož rámci si děti vedle hraní užívají také zábavné výuky angličtiny, tělocviku, pravidelného zpívání a dalších zajímavých činností.

Děti si v PampeLišce osvojují základní hygienické a stravovací návyky (mytí rukou, čištění zubů, kulturu stolování),  učí se komunikovat s vrstevníky a připravují se na plynulý přechod do školních zařízení. Děti nejsou rozdělovány do skupin podle věku, PampeLiška usiluje o přirozené prostředí, v němž se mladší učí a starší pomáhají. PampeLiška podporuje dětskou zvídavost řešením zajímavých problémových úkolů.

REKLAMA

Standardní provozní doba denního centra je celoročně od pondělí do pátku 7.00 až 17.00 hodin. Rodiče si mohou s PampeLiškou domluvit také individuální docházku dětí, například tři dny v týdnu, šest hodin denně apod.

Provoz denního centra PampeLiška zabezpečuje společnost Firemní školičky s.r.o., která má s vedením zařízení tohoto typu bohaté zkušenosti. Složení personálu odpovídá standardům platným pro mateřské školy a pravidlům Ministerstva zdravotnictví ČR. Na sedm dětí připadá jeden dospělý. Stravování v prostorách denního centra PampeLiška zabezpečuje smluvně společnost Eurest.