23. 04. 2009

Dosud ojedinělý projekt usnadňuje komunikaci o bydlení

Když si pořídíme byt, často zapomínáme, že představuje velkou část našeho majetku. Hodnotu takové investice je nutné udržovat. Díky nedostatku času však stále častěji rezignujeme na komunikaci s „domovním“ prostředím, zejména sdílíme-li dům s dalšími lidmi, a tím se zříkáme aktivní role při údržbě vlastního majetku. Nový online projekt Obyvatelé.cz řeší pohodlně a efektivně výměnu informací mezi nájemníky, správci domů a vůbec všemi, kteří mají co říci k bydlení.

Seznam kontaktů, diskuse, důležité dokumenty, společný kalendář, nástěnka, anketa – to je jen několik funkcionalit, které web www.obyvatele.cz nabízí. „V době, kdy jsou kontakty mezi sousedy vinou nedostatku času stále vzácnější, je internet ideálním řešením. Stránky www.obyvatele.cz by měly nejen pomoci sdílet důležité informace, ale také být impulsem, který opět nastartuje osobní komunikaci mezi sousedy,“ říká k tomu Vojtěch Foukal, ředitel společnosti Obyvatelé.cz s.r.o., která projekt realizuje.

Stalo se vám, že na domovní schůzi proběhla nekonstruktivní diskuse třeba o výměně oken či opravě výtahu? Nic se nevyřešilo, jen vzplály emoce a rozešli jste se s tím, že potřebujete další informace, musíte se znovu sejít, diskutovat, hlasovat… „Takovým situacím se dá díky www.obyvatele.cz předcházet. Vše můžete předjednat v diskusích, z kalendáře zaslat pozvánku, do dokumentů vložit nabídky dodavatelů, do galerie fotky referenčních prací a koneckonců i on-line hlasovat,“ vysvětluje Vojtěch Foukal.

Projekt Obyvatelé.cz vznikl na základě potřeb lidí bydlících v bytových domech. Vychází z principu v poslední době tak populárních sociálních webů jako jsou Spolužáci nebo Facebook, nabízí však specializované řešení. Maximálně zjednodušuje přenesení papírové agendy domu na internet, nevyžaduje technickou zdatnost ani nutnost zabývat se projektováním vlastních webových stránek. Stačí, když jeden z obyvatel domu vyplní vstupní formulář na stránkách www.obyvatele.cz, pozve další sousedy a můžete začít čilá komunikace.

Majitelé bytů či nájemníci mohou funkce pro vzájemnou komunikaci využívat zdarma. Využití plné palety nástrojů, tedy nejen komunikačního prostoru, ale i funkcí s vysokou přidanou hodnotou, jako je třeba zasílání SMS prostřednictvím webu nebo sdružování vchodů, je zpoplatněno 6000 Kč/ročně.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu