31. 08. 2010

Subjekty:
EKOSPOL

EKOSPOL dnes zahajuje výstavbu bytového areálu Nový Park Písnice

Letos již třetí velký bytový projekt v režii EKOSPOLu

Jen v letošním roce se jedná již o třetí velký bytový areál, jehož výstavbu EKOSPOL zahájil. V době, kdy Český statistický úřad registruje téměř 50% meziroční propad v počtu zahajovaných bytů, je EKOSPOL jedním z mála developerů, který drží české stavebnictví nad vodou. „V souvislosti s recesí a propadem poptávky po stavebních pracích došlo k výraznému poklesu cen stavebních prací. Většina developerů totiž při zamrzlém bankovním financování nedokáže sehnat dostatek kapitálu pro realizaci stavby,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva EKOSPOL a.s.

Pro kapitálově silné developery, jako je právě EKOSPOL, je však podle Korce současná situace velice příznivá. „Již na přelomu dubna a května jsme zahájili výstavbu dvou bytových projektů v Uhříněvsi a Vinoři. Písnice je tak jen letos již třetím zahájeným projektem. Celkem letos financujeme z vlastních zdrojů výstavbu téměř 250 bytů,“ vypočítává Korec.

Vysoká předprodanost a financování výhradně z vlastních zdrojů

REKLAMA

Kromě financování výhradně z vlastních zdrojů je dalším charakteristickým rysem projektů od EKOSPOL a.s. jejich vysoká předprodanost v momentě zahájení výstavby. V případě Nového Parku Písnice je již prodáno 70 z celkem 109 bytů, což představuje více než 64 %. Vynikající výsledek je o to výraznější, že k zahájení prodeje došlo terpve počátkem března 2010. Dvě třetiny bytů tak našly své majitele za necelý půlrok prodeje. „Klienti nám svým zájmem znovu dokazují, že naše snaha nabízet nejlevnější kvalitní nové byty v Praze je cesta správným směrem,“ pochvaluje si Korec.

Díky vynikajícím prodejním výsledkům může EKOSPOL ohlásit smělé plány také pro rok 2011.
V první polovině příštího roku zahájíme výstavbu druhé etapy projektu Panorama Kyje a také zbrusu nového projektu Nové Měcholupy II. Celkem půjde nejméně o 216 bytových jednotek,“ přibližuje Evžen Korec. U projektu Panorama Kyje II je aktuálně prodáno již přes 71 % bytů, první dům v projektu Nové Měcholupy II registruje předprodanost více než 72 %, přičemž se začal prodávat teprve v červnu 2010.

Z důvodu vysokého zájmu o nové byty rozšíří EKOSPOL a.s. nabídku svých bytů v Písnici, Kyjích a Měcholupech ještě v letošním roce nejméně o dalších 280 bytů.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu