24. 07. 2009

Subjekty:

Elektronické aukce nemovitostí

Názor, že tuzemský trh není na tento způsob prodeje připraven, zřejmě daleko od pravdy, ale v tom případě si položme otázky „Proč?“ a „Kdo jej tedy připraví?“. Zákazník si samozřejmě musí na nové možnosti zvyknout. My se této odpovědnosti a dle názorů naší konkurence zřejmě takřka pionýrského úkolu nebojíme. Vždy bude potřeba dělat nové kroky, aby se náš realitní trh rozvíjel, jeho prostředí zkvalitňovalo a profesionalizovalo ve způsobu práce realitních kanceláří.

Naše společnost je připravena poskytnout klientům maximum informací a profesionální péče, tak aby se naplnila sama podstata tohoto způsobu prodeje „nákup nemovitosti pohodlně z domova“.

Souhlasíme s názorem, že prodej nemovitosti je velmi komplexním procesem, ale to nebrání naplnění myšlenky klientského pohodlí. Jediný úkon, který náš klient nemůže absolvovat z pohodlí svého bydliště, je samotná fyzická prohlídka nabízené nemovitosti. Veškerý zbylý proces, jako je předložení originálů dokumentace, podpisy smluv, zajištění hypotéky a další s prodejem spojené úkony zajistí vždy naši pracovníci společně s právníkem přímo u klienta a to včetně ověření podpisů či potřebných listin.

Zároveň nesdílíme názor, že v současné době ubylo kupujících a oproti tomu vzrostla nabídka. Statistiky jasně ukazují, že čísla se mění pouze v kolonce zrealizované případy a to z důvodu větší rozvahy budoucích kupujících a investorů kolik za prodávané nemovitosti nabídnout. A to je další z výhod elektronické aukce. Reálné prodejní ceny nemovitostí stanovuje poptávka. Dosud se prodávající musel spoléhat na „kvalifikovaný odhad“ reálné prodejní ceny své nemovitosti stanovený realitním makléřem. Netvrdíme, že tento odhad není vždy správný, ale vždy záleží na zkušenosti a profesionalitě daného makléře. Elektronická aukce je nejsnazší způsob, jak si tento odhad potvrdit a zjistit kolik opravdu za moji nemovitost potencionální zájemci zaplatí.

REKLAMA

Závěrem nezbývá než dodat, že na prvním místě by měl být vždy klient a jeho maximální spokojenost a k tomu se snažíme mimo jiné přispět i novým způsobem prodeje nemovitostí.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.62 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu