12. 08. 2008

Financování a pojištění nemovitosti u ČSOB nyní v jednom balíčku

Od srpna letošního roku se v prodejní síti skupiny ČSOB, na pobočkách Hypoteční banky a Poštovní spořitelny  začíná prodávat Hypotéka Expres. Jedná se o zajímavou kombinaci hypotéky a pojištění nemovitosti či domácnosti.

Pro vyřízení hypotéčního úvěru musí mít klient nemovitost, na kterou si bere úvěr, pojištěnu proti základním živelným pohromám. Možností uzavřít pojištění současně s hypotéčním úvěrem se celý proces zjednodušuje. Na každém obchodním místě, kde klienti hypotéku uzavírají, budou pracovníci připraveni vysvětlit jednotlivé parametry pojištění a nabídnout tak klientovi optimální řešení. Parametry pojištění domácnosti si totiž klienti mohou zvolit podle svých představ.

V případě zájmu může klient může podepsat pojistnou smlouvu zároveň se smlouvou o hypotečním úvěru, a tím získá slevu z úrokové sazby hypotečního úvěru ve výši 0,1 % a k tomu 15 % slevu z ročního pojistného. Díky tomuto cenovému zvýhodnění může klient získat roční úsporu v řádech tisíců korun, za dobu trvání hypotečního úvěru může sleva dosáhnout až desetitisícových hodnot.