01. 07. 2009

Subjekty:
FINEP HOLDING

FINEP dnes zahajuje spolupráci s přední poradenskou společností Partners

„I přes současné ochlazení na realitním trhu jsme přesvědčeni, že koupě kvalitní nemovitosti je v porovnání se všemi nabízenými možnostmi jednou z nejbezpečnějších investic. Možnost investovat do našich nemovitostí přes jednu z největších poradenských společností na trhu, je dalším krokem rozšiřující naše distribuční kanály,“ říká k nové spolupráci Vladimír Zuzák, obchodní ředitel společnosti FINEP.

Při výběru nemovitosti je samozřejmě důležité být opatrný. Jak uvádí Vladimír Zuzák, doby kdy se zhodnotila prakticky každá nemovitost, jsou pryč. Důkazem je pokles cen panelových bytů o desítky procent. Do budoucna se zhodnotí nemovitosti, které stojí v zajímavé lokalitě s dobrou dopravní dostupností a občanskou vybaveností. „U českého projektu tvoří lokalita asi 45 % ceny, v západní Evropě je to běžně kolem 60 %,“ doplňuje.

„Investice do nemovitostí společnosti FINEP mohou být pro naši bonitní klientelu zajímavou alternativou k ostatním typům investic, které již často využívají, jako jsou například akciové, dluhopisové nebo nemovitostní podílové fondy. Poradci Partners vhodným zájemcům zprostředkují kontakt s developerem a zajistí vše potřebné ohledně financování investice,“ říká Petr Borkovec, ředitel poradenské sítě Partners.