06. 08. 2008

FINEP získal prostředky na financování projektu Západní Město

„Jednání o zajištění financování tak rozsáhlého projektu jsou samozřejmě složitá, jsem proto potěšen, že dnes můžeme oznámit zcela konkrétní výsledek našeho úsilí v posledních měsících. Západní Město je kvalitní projekt a má důvěru financujících bank, uzavřená smlouva je toho důkazem ,“ řekl Tomáš Pardubický, generální ředitel společnosti FINEP Holding, SE.

Financování projektu Západní Město je pro banku zajímavou příležitostí. Dosavadní zkušenosti developera a záměr projektu nás přesvědčily, abychom se stali financujícím partnerem projektu,“ uvedl Tomáš Pavlík, tiskový mluvčí UniCredit Bank Czech Republic, a.s..

Výstavbu projektu Západní Město zahájila společnost FINEP v letošním roce. Nová samostatná městská čtvrť nabídne atraktivní rezidenční projekty, špičková administrativní centra, centrální náměstí, obchody, restaurace, školky, sportoviště a nové parky. Území na okraji pražských Stodůlek bude disponovat nejen strategickým umístěním díky vlastního vstupu do metra, ale především komplexní občanskou vybaveností. V tuto chvíli je také znám hlavní nájemce administrativní části Západního Města, kterou se stala společnost SIEMENS. Tím došlo k uzavření jedné z nejvýznamnějších transakcí za posledních 10 let.