Text: Jana Zámečníková

Subjekty:
Hypoteční banka

Hypoteční banka jedničkou na trhu již 11 let

Hypoteční banka na konci roku 2018 překročila historickou hranici 300 miliard korun hypoték ve svém portfoliu, což potvrzuje její roli hypoteční jedničky v České republice, kterou drží již 11 let. Tržní podíl tohoto lídra hypoték dosahuje 30 %. Přes zavedení přísnějších podmínek pro poskytování úvěrů ze strany ČNB i rostoucí ceny nemovitostí se i v loňském roce potvrdil vysoký zájem Čechů o pořízení vlastního bydlení. Konkrétnější odhady výsledků celého trhu zveřejní Hypoteční banka již příští středu.

„Obhajoba pozice jedničky na trhu je každým rokem těžší a těžší. Nejen, že se musíme přizpůsobovat změnám trhu nebo nárůstu cen nemovitostí, ale také regulacím, které ztěžují klientům možnost získání hypotéky. Díky naší pozici lídra máme možnost zkoušet nové trendy v oblasti hypoték. Chceme pokračovat například v podpoře bydlení ohleduplného k životnímu prostředí,“ říká Jiří Feix, generální ředitel a předseda představenstva Hypoteční banky. „V prvé řadě jsme za toto ocenění vděčni našim klientům, kteří se na cestě za vlastním bydlením s důvěrou obrací na nás. Každý den se pro ně proto snažíme najít cesty, jak celý proces zjednodušit a zrychlit a vyhovět tak jejich představám o ideální hypotéce,“ dodává Vlastimil Nigrin, místopředseda představenstva.

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek