Text: Jana Zámečníková

Subjekty:
Hypoteční banka

Hypoteční banku nově řídí Jiří Feix

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva Hypoteční banky se v květnu stal Jiří Feix, který do nejvyššího vedení banky zamířil z mateřské ČSOB.

Jiří Feix (45) začal svou bankovní kariéru v roce 1995 v ČSOB. Zde získal bohaté zkušenosti zejména v oblasti úvěrů pro firmy a podnikatele, od poskytování a schvalování úvěrů, přes vymáhání, až po vývoj nových produktů a procesů. Má také zkušenosti z financování zahraničního obchodu, marketingu, platebních produktů a projektového vedení. Poslední dva roky v ČSOB vedl útvar Spotřebního financování, kterému se pod jeho vedením podařilo výrazně zvýšit prodeje spotřebitelských úvěrů a zviditelnit jméno ČSOB na trhu spotřebních půjček.
„V bankovním sektoru se pohybuji více než 22 let. Věřím, že mé znalosti a zkušenosti budou přínosem pro další fungování Hypoteční banky. Mým hlavním cílem je především dále podporovat a rozvíjet unikátní zaměření Hypoteční banky na oblast bydlení. A díky této specializaci prohlubovat úzké a velmi dobré vztahy jak s našimi klienty, tak i partnery. Hypoteční banka od svého vzniku vždy výrazně ovlivňovala vývoj hypotečního financování v České republice a já budu moc rád, pokud budeme i nadále v hypotékách o krok dál před ostatními a budeme i do budoucna předvídat a určovat vývoj trhu hypoték,“ říká Jiří Feix.
Představenstvo Hypoteční banky bude tímto krokem kompletní. Jiří Feix tak svou přítomností v Hypoteční bance doplní Vlastimila Nigrina, vrchního ředitele pro oblast obchody a klienti a Michaelu Lhotkovou, vrchní ředitelku pro oblast finance a rizika.
Jiří Feix vystudoval Vysoké učení technické v Praze, je ženatý, má tři děti. K jeho zálibám patří sport a pohyb (především plavání a cyklistika).

Vstoupit do diskuze Žádný příspěvek