08. 06. 2010

Ke Zvýhodněné Ideální hypotéce ČS s úrokem od 4,49 % je nyní pojištění schopnosti splácet na rok zdarma

Díky sjednání pojištění schopnosti splácet se klienti mohou preventivně připravit na nepříznivé události a zvýšit tak své bezpečí do budoucna,“ uvedl Tomáš Halla, ředitel odboru úvěry na bydlení a podnikání České spořitelny. „Poplatkové prázdniny u pojištění však nejsou jedinou výhodnou nabídkou. Klienti nyní mohou kromě získání hypotéky bez poplatku také využít jarní nabídku se sazbou již od 4,49 %,“ dodal Tomáš Halla.

Pojištění schopnosti splácet nabývá mezi klienty na oblibě. Pojištění si k hypotéce sjednávající dvě třetiny klientů. Stále oblíbenější je přitom rozšířená varianta pojištění, která se vztahuje i na případy ztráty zaměstnání.

Klienti si mohou vybrat ze dvou variant pojištění schopnosti splácet hypoteční úvěr. Varianta A zahrnuje pojištění pro případ pracovní neschopnosti, invalidity nebo smrti. Varianta B pokrývá případy zahrnuté ve variantě A, navíc je rozšířena o pojištění schopnosti splácet z důvodu ztráty zaměstnání. V případě, že jsou na úvěr vázáni dva spoludlužníci a oba si přejí být pojištěni, poskytuje Česká spořitelna oběma klientům cenové zvýhodnění z měsíčního poplatku za pojištění.

V případě, že se klient dostane do problémů se splácením hypotéky a je pojištěn, obrátí na kontaktní telefonní linku smluvní pojišťovny a nahlásí pojistnou událost. Následně získá poštou podklady k vyplnění a doložení nezbytných náležitostí pro likvidaci pojistné události. Výše pojistného plnění pak závisí na rozsahu sjednaných rizik. Při plné invaliditě či smrti je vyplácen nesplacený zůstatek úvěru včetně úroku a poplatků. V případě pracovní neschopnosti či ztráty zaměstnání dostane klient pojistné plnění ve výši maximálně 12 měsíčních splátek.

Zvýhodněnou sazbu od 4,49 % mohou získat klienti při sjednání Zvýhodněné Ideální hypotéky České spořitelny. Tuto hypotéku banka nabízí od září loňského roku, klienti díky ní mohou získat slevu 1 % na polovinu hypotečního úvěru v jakékoli výši.

Vývoj Swiss Life Hypoindexu

%5.57 Aktuální výše Swiss Life Hypoindexu