18. 05. 2010

Klienti ze severní Moravy už od nedělní noci hlásí Allianz pojišťovně desítky škod

Od nedělní noci klienti Allianz pojišťovny nahlašují desítky škod způsobených povodní a záplavou. Jedná se o klienty z různých míst Severomoravského kraje, kde vytrvalé deště a zvýšené hladiny řek způsobují povodně a záplavy. K těm se na některých místech přidala vichřice. Nejvíce hlášení je zatím z Ostravy, Bohumína, Havířova, Třince a Hodonína.

Od pondělí zasedá krizový štáb Allianz pojišťovny, který pravidelně vyhodnocuje situaci. Ředitel úseku likvidace pojistných událostí Allianz pojišťovny Pavel Novotný komentuje:

„Počet hlášení škod na majetku občanů i podnikatelů od pondělního rána výrazně narůstá. Hlavní příliv hlášení však očekáváme teprve v následujících dnech – mnohá místa jsou totiž v tuto chvíli zcela nedostupná a je zde velmi omezená mobilita. Naši mobilní technici jsou v pohotovosti a jakmile to situace dovoluje, vyjíždějí ke klientům.V případě potřeby do postižených míst přesuneme mobilní techniky z jiných regionů.Jsme připraveni jak na výrazný nárůst hlášení pojistných událostí, tak máme i vyčleněné kapacity na to, aby škody z této kalamitní situace byly v co nejkratším režimu zlikvidovány a klienti mohli započít s obnovou poničeného majetku. V případě potřeby budou klientům vypláceny zálohy na pojistné plnění.“

Allianz pojišťovna odhaduje, že počet škod na majetku občanů a podnikatelů může dosáhnout až tisíce případů, současný odhad objemu škod je 400 milionů Kč.